Empresaris i gestors reclamen una ‘moratòria tributària’ per la ‘caiguda’ de l’oficina virtual

L’‘avaria’ que impossibilita els tràmits està causant molts problemes i hi ha un clam empresarial perquè el Govern permeti presentar les liquidacions més tard i sense que es vegin afectades per recàrrecs o penalitzacions

Un dels errors que dóna l'intent de connexió.
Un dels errors que dóna l'intent de connexió.

Els empresaris, els gestors i els comptables estan més que indignats. La falla de l’oficina virtual de Tributs, que impossibilita fer qualsevol tràmit en línia en un moment clau per a la presentació de les liquidacions de molts impostos, i especialment de l’IGI, està causant un enorme enrenou. Fins al punt que hi ha un clam empresarial i de professionals de la comptabilitat per tal que el Govern permeti demorar la presentació de les liquidacions sense que els retards es vegin afectats per recàrrecs o penalitzacions.

L’avaria, que no és tal, és una deixadesa evident de la pròpia administració respecte de la qual molts funcionaris de Tributs en són conscients i també estan d’allò més enutjats amb els responsables de la badada, fa dies que dura. Com a mínim des del cap de setmana. Aquest dimecres, la situació denunciada per l’Altaveu es manté igual. I cada dia que passa hi ha menys marge per presentar les liquidacions.

Missatge d'error en intentar accedir a l'oficina virtual de tributs.

Relacionat

Indignació per la ‘caiguda’ de l’oficina virtual de tributs

Diversos professionals de la comptabilitat han reclamat, també en nom dels seus clients, que s’habiliti una mena de moratòria. A banda del deficient funcionament de l’oficina virtual, cada vegada més utilitzada, també “ens trobem que no responen al telèfon”. A més a més, “sembla que una solució podria ser que portem la documentació físicament, en paper. Que fem el tràmit presencial”.

Les fonts consultades han recordat que hores d’ara, a menys d’una setmana per la finalització del termini, “no hi ha temps efectiu per fer el tràmit presencial”. I no hi ha temps per, com a mínim, dues raons que els professionals del sector consideren determinants. D’una banda, perquè les hores donades amb cita prèvia ja s’han esgotat i, de l’altra, perquè “les gestories que porten més d’una empresa no tenen temps de portar a signar els documents de tots els clients per lliurar físicament el tràmit”. Tot plegat, i col·loquialment, afirmen les fonts, “és de bojos”. El malestar és molt evident. I el pitjor de tot és que també hi és a la pròpia administració, conscients molts dels seus funcionaris que hi ha algú que no ha fet bé la feina i això està repercutint en un piló de gent.

Una imatge parcial de la façana de l'agència tributària andorrana.

Relacionat

Les liquidacions de l’IGI es podran presentar fins al 4 de febrer sense recàrrec

Comentaris (8)

Trending