Les liquidacions de l’IGI es podran presentar fins al 4 de febrer sense recàrrec

Després de la fallada de l’oficina virtual de tributs, Govern allarga els dies no objecte de penalització i permetrà fins a la mateixa data que els abonaments es facin per domiciliació i no per transferència

Una imatge parcial de la façana de l'agència tributària andorrana.
Una imatge parcial de la façana de l'agència tributària andorrana. arxiu

El malestar d’empresaris i professionals de la gestió comptable ha tingut una resposta per part del Govern: la presentació de les liquidacions tributàries relatives, essencialment, a l’impost general indirecte (IGI) i a l’impost sobre les activitats econòmiques dels no residents es podrà fer fins al 4 de febrer sense recàrrec. I fins a la mateixa data els abonaments que escaiguin es podran domiciliar i no caldrà fer transferència bancària. És la ‘compensació’ per la fallada de l’oficina virtual de tributs.

El ministre de Finances i portaveu del Govern, Eric Jover, ha anunciat la mesura amb la voluntat “d’acompanyar els obligats tributaris” i compensar-los per una anomalia totalment aliena “a la seva voluntat”. Jover ha assegurat que des del departament de sistemes d’informació (DSI), és a dir, des de l’àrea de manteniment tecnològic i informàtic, no se li ha reportat encara l’informe sobre l’origen de l’avaria. En tot cas, però, ha deixat clar que no té res a veure amb l’atac que especialment durant el cap de setmana va afectar Andorra Telecom.

Un dels errors que dóna l'intent de connexió.

Relacionat

Empresaris i gestors reclamen una ‘moratòria tributària’ per la ‘caiguda’ de l’oficina virtual

La plataforma tributària ha recuperat la normalitat aquesta tarda. Fins llavors, però, havia tingut “dificultats molt serioses”. Les anomalies haurien estat evidents a partir del cap de setmana i a prop del terme del període de presentació de liquidacions impositives. La plataforma “no ha deixat de funcionar mai” però certament, acceptava “un nombre molt petit” de tràmits. I des de dilluns, pràcticament cap. Al departament de Tributs tenen clar d’on provés la falla: deixadesa en el manteniment. Descuit per part de la responsable de la gestió de l’oficina virtual en relació a la renovació de les llicències informàtiques. No obstant, Jover no ha volgut confirmar aquest extrem malgrat que els mateixos funcionaris de l’àrea s’enfilen per les parets amb l’error d’algun col·lega. I no seria el primer cop que passa.

Missatge d'error en intentar accedir a l'oficina virtual de tributs.

Relacionat

Indignació per la ‘caiguda’ de l’oficina virtual de tributs

Sia com vulgui, Jover ha explicat que com que per llei “no podem canviar terminis” el que sí que es poden suprimir són els recàrrecs. Per tant, no s’aplicaran recàrrecs, penalitzacions, fins al dia 5 de febrer. Fins al 4 de febrer inclòs es podran presentar les liquidacions sense el ‘cost’ suplementari. Normalment, fora del període de liquidació ordinària i voluntària, que acaba el dia 31 de gener, els abonaments s’han de fer per transferència bancària i no per domiciliació. En aquesta ocasió, també fins al 4 de febrer, es podran domiciliar els pagaments.

Comentaris (4)

Trending