Indignació per la ‘caiguda’ de l’oficina virtual de tributs

A pocs dies de la finalització d’un dels principals períodes de liquidació, fa tres o quatre dies que el portal electrònic no funciona, a priori, per un deficient manteniment del servidor

Missatge d'error en intentar accedir a l'oficina virtual de tributs.
Missatge d'error en intentar accedir a l'oficina virtual de tributs.

Comptables, gestors, departaments fiscals d’empreses… el deficient funcionament de l’oficina virtual de tributs està causant una important indignació. Més encara perquè s’està a pocs dies del termini d’un dels principals períodes de liquidació. El darrer dia d’aquest mes s’han de meritar diversos impostos, entre els quals l’IGI. I hi ha empreses que han de fer fins a trenta o més declaracions. I ara per ara és impossible o gairebé.

La situació, segons que han confirmat diverses fonts, fa tres o quatre dies que dura. Almenys des del cap de setmana. I aquests dos darrers dies, laborables, el fet que encara més empreses, gestors o el que escaigui hagin provat de fer les liquidacions corresponents a través del portal electrònic han fet que les poques que es colaven durant el cap de setmana ara hagin ‘caigut’ totes.

Arran de la pandèmia, l’oficina virtual era ja pràcticament la modalitat més usada i, ara per ara, no hi ha una alternativa clara. Les fonts consultades no han pogut corroborar que hi hagi més disponibilitat a nivell presencial per dur a terme uns tràmits que, a priori, de no fer-se en els terminis legalment fixats generen un recàrrec.

El malestar és evident, entre els contribuents, els obligats tributaris, i aquells professionals que es dediquen a la gestió de la fiscalitat. Però també entre els funcionaris que veuen com des d’algun sector concret de l’administració no s’estan fent les coses bé. I és que l’error que dóna el programari deixa entendre que hi ha un deficient manteniment els servidors i que no s’està al cas de quan cal renovar les llicències.

Comentaris (14)

Trending