La directora de Montmantell reaprofita la meitat dels xofers ‘despatxats’ per al projecte amb Hife

La fallida del grup de transport de viatgers encara no ha estat decretada per la Batllia però segons diverses fonts “no hi ha cap altra sortida”

Vehicles d'Autocars Andorra i d'Hife, junts, enfront del poliesportiu de Govern.
Vehicles d'Autocars Andorra i d'Hife, junts, enfront del poliesportiu de Govern.

Aproximadament la meitat dels conductors d’autobús que han passat pel mal tràngol de les fallides de la Hispano Andorrana i Montmantell continuen enrolats amb la directora del grup, una Pilar Buscall que ha aconseguit reaprofitar-los per al seu projecte amb la companyia espanyola Hife i a través de l’andorrana Autocars Andorra que ha passat a controlar i que li permet operar les línies que tenia Montmantell i que ha volgut conservar amb el beneplàcit del Govern.

Qui més qui menys, en un sector actualment amb forta demanda de personal, dels xofers que es van veure abocats al carrer per la doble fallida -la de Montmantell encara no ha estat decretada per la Batllia però les fonts consultades han assegurat que “no hi ha cap altra sortida”- no n’hi ha cap que no tingui feina. Nadal o Andbus han estat els que més professionals de la conducció han contractat. Amb una excepció: la immensa majoria s’han acabat enrolant en el projecte empresarial de Buscall.

Encara que els que havien estat companys de feina es respecten entre ells, és clar que aquells que han decidit incorporar-se a altres empreses veuen amb perplexitat la decisió dels altres conductors. Quan va anar-se’n en orris Montmantell després de la fallida forçada per la CASS de la Hispano Andorrana, hi havia una dotzena llarga de xofers. De tots, només dos estarien disposats a emprendre accions legals contra les persones que escaigui del grup empresarial ara camí de la desaparició pels deutes que hi ha.

És clar, però, que veient que la majoria de companys segueixen amb Buscall no les tenen pas totes. La Hispano va acabar devent la liquidació estricta més els dies festius i de vacances que havien anat acumulant durant temps per fer un favor suposat a la companyia davant la manca de personal. Montmantell també va quedar a deure un parell de dies treballs i la liquidació que escaigués. Com a mínim formalment serien aquests els havers laborals deguts. I que no es preveu pas que els actius de les companyies puguin permetre abonar almenys en la seva totalitat.

Comentaris

Trending