“Digitalment hem de ser molt millors”

Quinze empreses han acabat ara el programa ‘Growth’ d’ACTUA, que posa en marxa la segona edició a la qual hi ha marge per inscriure’s fins al 22 de maig

Jordi Gallardo i Judit Hidalgo durant la compareixença.
Jordi Gallardo i Judit Hidalgo durant la compareixença. Toni Solanelles

Ho afirma en l’audiovisual del resum del programa ‘Growth’ que ara acaba l’empresària Rosa Pascuet: “Digitalment hem de ser molt millors.” La voluntat d’aquesta iniciativa d’ACTUA és, justament, fer créixer empreses que ja estan en marxa -han de portar almenys dos anys en funcionament per poder accedir al programa- i dotar-les de més força i solidesa en aquelles àrees de negoci en què vagin mes coixes o que vulguin potenciar. No necessàriament han de ser empreses del món de la tecnologia.

El ministre de Presidència i Economia, Jordi Gallardo, i la directora d’ACTUA empresa, Judit Hidalgo, han presentat la segona edició d’un programa que l’any passat va rebre 58 candidats dels quals, com enguany, un comitè d’experts només en podrà seleccionar quinze. Han de ser empreses d’un cert recorregut i amb un circulant mínim anual de 50.000 euros. Tampoc cal que sigui una empresa de grans dimensions ni d’una àrea de negoci concreta.

Són 33 hores de formació individualitzada, 40 més de classes transversals i altres suports encarats a reforçar aquelles divisions de negoci o àrees d’interès empresarial que o bé la companyia vulgui o bé els experts que analitzen la firma veuen com a flaqueses

Tant Gallardo com Hidalgo han destacat la bona valoració que el programa ha rebut per part dels empresaris que hi han participat, que han d’abonar de manera simbòlica 600 euros per un programa que està valorat en uns 15.000 euros. Són 33 hores de formació individualitzada, 40 més de classes transversals i altres suports encarats a reforçar aquelles divisions de negoci o àrees d’interès empresarial que o bé la companyia vulgui o bé els experts que analitzen la firma veuen com a flaqueses.

Perquè totes les empreses que s’inscriuen són avaluades de forma gratuïta i a partir d’aquí s’analitza quines accedeixen al programa i quines en queden fora. Gallardo i Hidalgo han reconegut que la selecció en la primera edició va ser molt complicada i, segurament producte d’això, el bon rendiment que ‘Growth’ ha tingut. “Es tracta d’ajudar a fer millors les nostres empreses”, ha afirmat el ministre, que ha assegurat que la resposta obtinguda “ha superat les expectatives”.

Per ara, tot i que tot és avaluable, ACTUA no es planteja obrir el programa a més de quinze empreses perquè aquesta xifra permet gestionar bé l’acompanyament empresarial i donar una bona formació individualitzada. Com ha dit Hidalgo, “allò que funciona no ho toquis”. Per tant, el programa es manté gairebé idèntic. De les cinc àrees de treball de l’any passat es passa a quatre perquè internacionalització i comercializació es fusionen i la resta es manté tot igual. “Hi ha bones bases.”

Etiquetes

Comentaris

Trending