Deu mil euros menys en subvencions per a la internacionalització de les empreses

Andorra Business posa en marxa la sisena edició del Programa d’ajuts amb una dotació de 180.000 euros en dues convocatòries, la primera de les quals comença avui

Un acte d'Andorra Business
Un acte d'Andorra Business Toni Solanelles

La sisena edició del Programa de subvencions que atorga Andorra Business destinades a donar suport a les empreses per millorar la seva competitivitat a nivell internacional compta amb un import de 180.000 euros, és a dir, una reducció de 10.000 euros respecte a l’any passat. Hi ha dues convocatòries per presentar les sol·licituds i la primera s’obre aquest mateix dimecres.

El BOPA publica les bases i les condicions de participació i que contemplen la contractació d’una determinada tipologia de serveis que contribueixen a facilitar l’accés de l’empresa a la internacionalització i a noves tecnologies, acompanyant la seva professionalització, diversificació i la presència a l’exterior. Hi haurà dues convocatòries amb un pressupost total de 180.000 euros, el que representa una disminució d’uns 10.000 euros respecte al programa del 2022.

La primera de les convocatòries s’obre aquest dimecres i la segona el 25 d’octubre. Aquesta darrera només comptarà amb l’import que no s’hagi adjudicat. Els beneficiaris de les subvencions són aquelles empreses que no hagin superat els 2 milions d’euros de facturació en l’exercici anterior. El 85% del pressupost total es destinarà a les societats que hagin facturat menys de 350.000 euros, mentre que el 15% a les que hagin facturat entre 350.000 i 2 milions d’euros. L’import màxim de la subvenció és d’un màxim del 80% del cost dels serveis contractats, impostos no inclosos, amb un màxim de 6.000 euros per beneficiari.

No podran participar en aquest programa les empreses que no estiguin al corrent de les obligacions tributàries davant Govern i comuns o les que hagin estat condemnades amb la prohibició de contractar amb les administracions públiques, per delictes contra el patrimoni o contra l’ordre socioeconòmic, entre altres.

Etiquetes

Comentaris

Trending