La cursa d’obstacles dels emprenedors

(REPORTATGE AUDIOVISUAL) Els passos per crear una societat i obrir un negoci a Andorra són nombrosos i lents, i per això empresaris afirmen que cal paciència. Tanmateix, des del ministeri d'Economia asseguren que s'està treballant per agilitzar els tràmits

La cursa d'obstacles dels emprenedors

Els emprenedors que decideixen crear una societat i obrir un negoci els cal paciència, com és el cas de la Carolina una de les responsables del que serà un nou establiment de restauració al centre d'Andorra La Vella. Al febrer, va començar els tràmits per posar en marxa l'empresa amb la previsió d'obrir el 7 de juny. Tanmateix, la realitat és que no ha pogut obrir a aquesta data per falta del registre de comerç, un document imprescindible per poder operar. Per ara han transcorregut quatre mesos tramitant l'obertura. A les portes de la temporada d'estiu, espera poder aixecar la persiana ben aviat i començar a fer calaix.

L'any 2019 la mitjana de temps per crear un negoci al Principat era de dos-cents quaranta dies. Una xifra que s'ha reduït a noranta dies 2021 segons el secretari d'Estat d'Economia, Eric Bartolomé. Però per tal d'agilitzar més els tràmits, la voluntat del departament és deixar de tenir un procediment de reserva prèvia i apostar per una fórmula gairebé automàtica, amb una verificació posterior de l'administració.

Comentaris (7)

Trending