Crèdit Andorrà preveu culminar la integració de VallBanc per Sant Joan enmig d’un degoteig de baixes

Una vegada aprovat el projecte de fusió a efectes legals i regulatoris, l’estimació és que el 27 de juny el sistema informàtic de l’entitat absorbida deixi d’estar operatiu

Una imatge de la seu central de Crèdit Andorrà.
Una imatge de la seu central de Crèdit Andorrà. Toni Solanelles

El llarg cap de setmana de Sant Joan Crèdit Andorra i Vall Banc preveuen culminar la integració. Com a mínim, la integració tècnica. Aquest dimecres, juntes extraordinàries d’accionistes de les dues entitats van aprovar el projecte de fusió. Des del punt de vista legal i davant el regulador, s’afronta el tram final de l’absorció per part de l’entitat liderada per Xavier Cornella del banc que fins no fa massa mesos ha estat a l’aixopluc del fons voltor americà JC Flowers, després de la nacionalització de Banca Privada d’Andorra (BPA).

Encara amb diversos processos legals en marxa contra tot el procediment que va portar a la creació de Vall Banc, i amb el suport de decisions adoptades pel Govern, Crèdit Andorrà ja fa alguns mesos que controla Vall Banc. La compra es va formalitzar l’11 de febrer després de l’autorització pertinent per part de l’Autoritat Financera (AFA) i una vegada el banc ‘verd’ es va garantir que si mai hi ha alguna decisió judicial contra el que al seu dia va ser el denominat banc pont, no se n’hagi de fer càrrec.

També va aparcar tot aquells actius i passius que no eren de l’interès del grup bancari, que els manté JC Flowers en un vehicle societari creat a l’efecte. De fet, i més enllà dels corresponents permisos dels supervisors, la compra no es va materialitzar fins a haver-se realitzat l’escissió de les posicions de deute de clients en situació de risc dubtós i fallit així com els actius immobiliàris adjudicats o rebuts en pagament de deutes. L’acord inicial de compra-venda de Vall Banc i de fusió de les dues entitats s’havia anunciat el setembre passat.

Ara, un cop aprovat el projecte de fusió, d’absorció, i en espera d’acabar de completar els requeriments legals, el pas més transcendent és tota la migració informàtica. Diverses fonts han assegurat que en aquesta tasca ja s’hi està treballant i que el pas definitiu es farà el llarg cap de setmana de Sant Joan. La voluntat és que el 27 de juny el sistema informàtic fins ara emprat per Vall Banc deixi de ser operatiu i ja només es treballi amb el programari de Crèdit Andorrà.

Tant a Crèdit Andorrà com a Vall Banc hi ha hagut en xifres rodones almenys una quinzena de baixes. Han afectat diversos departaments, essent el de màrqueting un dels més afectats en una banda i l’altra. A més a més, han indicat les fonts, hi ha dotze empleats més del banc absorbit que saben que a partir del moment que es completi la migració la seva tasca s’haurà acabat i es quedaran sense feina inicialment

A partir de llavors caldrà veure com es procedeix a fer la reorganització interna definitiva. I si el degoteig de baixes, d’acomiadaments, que hi ha hagut els darrers mesos s’accentua. Tant a Crèdit Andorrà com a Vall Banc hi ha hagut en xifres rodones almenys una quinzena de baixes. Han afectat diversos departaments, essent el de màrqueting un dels més afectats en una banda i l’altra. A més a més, han indicat les fonts, hi ha dotze empleats més del banc absorbit que saben que a partir del moment que es completi la migració la seva tasca s’haurà acabat i es quedaran sense feina.

De fet, segons els consultats, aquesta dotzena de persones van ser considerades ja fa setmanes imprescindibles mentre durés el procés de migració. I a partir de llavors, amortitzables. O el que és el mateix, se’ls va comunicar que mentre no s’hagués fet tot el traspàs tècnic no se’ls liquidaria i que, si volien plegar ells, perdrien qualsevol dret a la compensació escaient. Ara bé, una vegada realitzada dita migració seran automàticament acomiadats.

El preu pagat per Crèdit Andorrà per Vall Banc, segons que reconeix la pròpia entitat adquirent, ha estat de 60 milions d’euros, que és un import fins i tot inferior al dels fons propis de l’entitat adquirida, que superava el centenar de milions. Entre altres coses, l’entitat absorbent està actualment estimant l’assignació del preu pagat als actius i passius del negoci adquirit.

Etiquetes

Comentaris (7)

Trending