La consultora tecnològica Altia preveu obrir oficina a Andorra

És una de les firmes punteres en la digitalització del sector públic i el seu aterratge al Principat va lligat a diverses adjudicacions que se li van fer per la via d’urgència el desembre passat des del Govern

El rètol d'Altia en una de les seves seus centrals.
El rètol d'Altia en una de les seves seus centrals. ARXIU

La consultora de solucions tecnològiques Altia, que és un dels referents en la digitalització del sector públic, preveu obrir oficina al Principat per seguir més de prop el desenvolupament dels projectes que li va adjudicar el Govern, per la via d’urgència, entre el novembre i el desembre de l’any passat. Només per a dos dels encàrrecs, d’una tacada, li suposava uns 650.000 euros. Altia, d’origen gallec, està implantada a diversos punts de tot el món.

La voluntat de posar en marxa una delegació al Principat l’hauria inclòs Altia en una memòria distribuïda recentment en un important congrés del sector tecnològic. No és el primer cop que la consultora, que basa el seu èxit en la innovació, l’eficiència i l’agilitat, acaba implantant-se en aquells indrets on se la contracta. És el cas, també, per exemple, de Palma de Mallorca, on va aterrar després que se li adjudiqués un suculent contracte per part del govern balear.

A Andorra hauria passat el mateix. De les tres adjudicacions percebudes a final de l’any passat i vinculades al departament de sistemes de la informació (DSI) de Govern, el més quantiós és el que fa referència al llicenciament del producte Outsystems i serveis de desenvolupament d’aplicacions departamentals del Govern d’Andorra. El preu de l’adjudicació IGI inclòs era de 467.846,50 euros amb un termini d’execució que anava des de la data de signatura del contracte fins al 31-12-2020, moment en què es podia renovar amb l’acord previ del Govern per períodes anuals fins al màxim d’anys que estableix la Llei de contractació pública. Actualment sis.

També es va contractar Altia fins a final del 2021 per als serveis de programació Outsystems per a aplicacions verticals del Govern per un preu que va en funció de les jornades de feina que calguin. A la mateixa consultora també se li va adjudicar el desplegament d’una plataforma de contractació electrònica del sector públic per un muntant de 175.286,13 euros per al desplegament i 14.977,46 euros més per al manteniment anual del dispositiu.

Etiquetes

Comentaris

Trending