Caldea reparteix dividends a raó de 15 euros per acció tot i tancar el 2021 amb pèrdues rècord

La SEMTEE s’agafa al flux de caixa positiu i al fet que els resultats des de l’estiu passat són favorables per calmar els accionistes davant un exercici amb un dèficit de 2,3 milions d’euros i preparar la construcció de l’hotel de la torre

Una vista a vol d'ocell de les instal·lacions del termolúdic.
Una vista a vol d'ocell de les instal·lacions del termolúdic. CALDEA

Aparentment, si tens pèrdues, no reparteixis dividends. Només aparentment. L’assemblea de socis de la societat que gestiona Caldea, sanejada tot i el dèficit del 2021, ha acordat aquest vespres repartir 15 euros per acció. La Societat d’Economia Mixta del Termolúdic d’Escaldes-Engordany (SEMTEE) s’agafa al flux de caixa positiu i al fet que els resultats des de l’estiu passat són favorables per calmar els accionistes davant un exercici amb un dèficit de 2,3 milions d’euros i preparar la construcció de l’hotel de la torre singular de l’edifici projectat per Jean Michel Ruols.

Caldea justifica les decisions adoptades pel fet que torna a la dinàmica de l’estabilitat i encadena resultats favorables des de l’estiu de l’any passat. Un cop eliminades les restriccions causades per la crisi sanitària de la Covid en les quals va patir les limitacions a la mobilitat imposades als països veïns, l’spa termal va perseguir i aconseguir la recuperació en l’últim semestre del 2021, assolint una facturació superior al pressupost i a les xifres prepandèmiques del 2019.

Imatge del termolúdic.

Relacionat

Caldea manté l’aposta pel controvertit hotel després de perdre 2,3 milions el 2021

El director general de Caldea, Miguel Pedregal, ha exposat els resultats del tancament de comptes del 2021 durant l’assemblea general d’accionistes celebrada aquest dimarts al vespre. La companyia clou l’exercici amb pèrdues per valor de 2,3 milions d’euros tal i com ja va publicar l’Altaveu. Amb tot, ressalta un flux de caixa positiu d’1,3 milions d’euros. Aquesta darrera xifra esdevé, segons els responsables de la companyia, un indicador clau que demostra que el negoci es troba en un estat econòmic sanejat i no arrossega deute financer. El consell d’administració de la SEMTEE, s’ha dit, ha proposat el repartiment de dividends per un import de 15 euros per acció fins arribar a la xifra de 750.000 euros i l’assemblea ha ratificat la decisió.

Caldea ha ressaltat l’esforç i el reforç de l’equip humà; l'aposta per oferir una experiència segura però alhora diversa amb espectacles al termolúdic; les animacions com les sessions de còctels i els tallers wellness d'Inúu; les activitats dirigides a Likids o la revisió de la proposta gastronòmica en un dels restaurants. Estratègicament també es va apostar per fomentar la venda directa a través de la pàgina web pròpia, que va suposar una millor distribució de la demanda en totes les franges del dia.

L’HOTEL DE LA TORRE

Un dels grans temes també abordats durant l’assemblea ha estat la construcció del Caldea Hotel i la renovació del termolúdic, un projecte que forma part del pla estratègic de futur transformador per a la història de la companyia que preveu convertir l’edifici més emblemàtic d’Andorra en un veritable resort. La signatura entre Caldea i el comú d’Escaldes-Engordany per rubricar l’acord de concessió que permetrà la construcció de l’icònic hotel a la torre de cristall de l’spa termal és imminent. La cessió fins a l’any 2062, per part de l’administració comunal, d’una superfície de 2.000 metres quadrats per a la instal·lació del que ha de ser un dels allotjaments wellness més singulars del món és un fet, i pròximament se segellarà el pacte entre les dues parts.

El màxim responsable de Caldea, Miguel Pedregal, ha explicat que es fa front al projecte “amb optimisme, tot esperant que la conjuntura ens permeti arrencar un ambiciós pla estratègic que farà que Caldea torni a agafar embranzida”. De la seva banda, la cònsol major d'Escaldes-Engordany i presidenta del consell d’administració, Rosa Gili, ha celebrat l'acord i ha destacat que aquest també revertirà en la ciutadania.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending