Una caiguda del sistema deixa en fora de joc serveis digitals de Crèdit Andorrà més de tres hores

Els usuaris han tingut multitud de problemes almenys des de les 4 de la tarda i fins més enllà de les 7 per poder pagar amb targeta, fer operacions als caixers o tenir accés a la banca en línia

Els caixers presenten problemes.
Els caixers presenten problemes. Toni Solanelles

Una caiguda del sistema de comunicacions propi ha deixat en fora de joc bona part dels serveis digitals de Crèdit Andorrà (Creand) durant més de tres hores. A partir de les 4 de la tarda com a molt tard, els clients de l’entitat bancària i totes aquelles persones que desitjaven usar alguna de les eines que necessiten de la tecnologia s’han trobat blocats en un moment o altra de l’operativa. Ni tan sols els telèfons corporatius de contacte no anaven en moltes ocasions.

Fonts properes a Creand han admès que “tenim una incidència que afecta diversos serveis” i han afegit que “estem treballant per resoldre-la”. I la solució ha arribat prop de 2/4 de 8 de la tarda. Abans, hi havia hagut algun intent d’arrencada, però sense que acabés funcionant del tot. La falla ha  estat d’allò més notable. No es podia accedir ni a l’APP de la banca en línia, per exemple. I no es podia fer pràcticament cap tipus d’operació, com ara transferències o traspassos entre comptes. En principi, no té res a veure amb la comunicació global, perquè les altres entitats bancàries del país estan operant amb normalitat. I fonts oficials d’Andorra Telecom han informat que la incidència res tenia a veure amb l’operadora estatal.

WhatsApp Image 2023 06 21 at 18.22.10
Un dels missatges que apareix en accedir a la banca en línia.

Hi ha hagut clients, nombrosos, que han marxat amb la cua entre les cames dels caixers automàtics i altres que en voler pagar amb targeta per TPV, especialment si les quantitats a abonar eren superiors a 20 euros s’han vist impossibilitats de fer-ho. L’abast que ha pogut tenir la incidència i les operacions que s’han deixat de fer per aquesta falla no han transcendit. Els recursos que l’entitat bancària ha hagut de disposar per resoldre la incidència han estat notables.

Comentaris (10)

Trending