Els beneficis de la banca creixen un 20% el darrer exercici

Els guanys agregats obtinguts el 2022 per les tres entitats que queden al Principat se situaran al tomb dels 115 milions, essent Crèdit Andorrà qui quedarà al davant

Andorran Banking és l'entitat que agrupa els bancs.
Andorran Banking és l'entitat que agrupa els bancs. Altaveu

Les entitats bancàries formulen aquests dies els comptes anuals corresponents a l’exercici 2022 i que hauran d’elevar posteriorment a les respectives assembles d’accionistes. De forma global i en xifres rodones, els beneficis agregats experimentaran un increment de l’ordre del 20%, passant de 97 milions d’euros a uns 115 milions. Crèdit Andorrà, després de l’absorció de VallBanc, seria l’entitat bancària que hauria assolit els guanys més elevats, encara que a no gaire distància hi ha quedat MoraBanc, amb l’agregat de BSA Banc inclòs.

Després del pandèmic 2020 que va frenar la progressiva recuperació dels beneficis obtinguts els anys anteriors, les entitats bancàries han anat millorant els seus resultats. De manera agregada, l’any de la Covid van aconseguir 84 milions d’euros. I el 2021 els guanys ja van pujar fins als 97 milions, amb un VallBanc que va tancar amb xifres negatives. MoraBanc va ser per primer cop qui millors beneficis va obtenir (34,5 milions), seguit de Crèdit Andorrà (33), Andbank (27,5) i BSA Banc, que va assolir els millors resultats de la seva història (11,3) just abans d’iniciar el procés de fusió amb la històrica entitat dels Mora i els Aristot, a la qual ara ja està integrada.

Les absorcions hagudes durant el 2022 haurien afavorit més Crèdit Andorrà que no pas MoraBanc. Totes dues entitats passaran dels 40 milions de benefici. L’adquisició respectivament de VallBanc i BSA Banc ha servit per insuflar oxigen financer, econòmic, a les dues entitats absorbents. Als guanys també hi ha ajudat el fet que els darrers mesos del 2022 els interessos anessin cap amunt. En tot cas, Andbank quedarà com a tercer banc en discòrdia tot i que també millora els resultats respecte del 2021. En el cas del banc del Centre de Negoci, la posada en marxa de la ‘filial virtual’ MyAndbank els està donant molts bons resultats.

Etiquetes

Comentaris (22)

Trending