Autèntics Hotels demana que la inversió estrangera no sigui “tan fàcil i econòmica”

Santuré assegura que estan pendents de la modificació de la llei i voldria “més protecció” del teixit empresarial ja que reconeix que les “dificultats” que passen alguns hotelers pot comportar la venda dels negocis a inversos forans

Autèntics Hotels voldria més protecció per al teixit empresarial del país.
Autèntics Hotels voldria més protecció per al teixit empresarial del país. ARXIU

Autèntics Hotels d’Andorra considera que cal “més protecció” del teixit empresarial familiar del país davant l’arribada d’inversors estrangers. La presidenta de l’associació, Esther Santuré, reconeix que es passen moment “difícil” i que això pot comportar que alguns hotelers acabin cedint i venent el negoci davant les propostes d’inversors de fora. Per això, esperen canvis en la llei perquè no sigui “tan fàcil i econòmic” instal·lar-se al país.

Mantenir un hotel petit i familiar no és fàcil. “Avui ens està costant, com a molts altres sectors”, assegura la presidenta d’Autèntics Hotels d’Andorra, Esther Santuré, que assenyala “dificultats” com l’increment del cost de la vida, el fet de no poder apujar preus o les dificultats per trobar treballadors i el problema de l’habitatge. En aquest sentit recorda que “no tots podem cedir part de les habitacions” perquè hi visquin els empleats de l’establiment i per tant, alguns passen una època complicada que a vegades arriba a posar en risc la continuïtat del negoci.

I és clar, si davant d’aquest panorama “et venen a fer una proposta”, ja sigui una gran cadena hotelera o algun inversor forà... Doncs alguns ho accepten. Entre els associats no els consten pressions, però sí que tal com està plantejada actualment la inversió “podria passar”.

“És una qüestió d’oferta i de demanda, també de competitivitat, però penso que d’alguna manera s’hauria de protegir més el teixit empresarial”, assegura Santuré. Des d’Autèntics Hotels s’està molt pendent de la modificació de la llei d’inversió estrangera que es vol treballar des del Govern amb l’esperança que suposi “endurir” les condicions, “que no sigui tan econòmic i fàcil venir a instal·lar-se a Andorra”.

Així, reconeix que en el col·lectiu i ha certa “preocupació” pel futur. Si es compara amb el nombre d’hotels familiars que hi havia hagut anys enrere, “cada vegada som menys”, lamenta. “Som amants d’aquesta professió, hem donat servei al país de forma molt motivacional i com menys n’hi hagi, d’alguna manera fa perdre el teixit empresarial que s’ha dedicat al turisme durant tant de temps”, afirma.

A més, apunta, la inversió estrangera que ha vingut ara, ho ha fet perquè “els ha beneficiat venir, però tal com han vingut, quan no els convingui marxaran i després ens quedarem aquí amb tot el mercat distorsionat”.

Comentaris (3)

Trending