Andorra Business premia amb subvencions empreses de noves tecnologies i creació de continguts

Five Media Clan, Broox i 4mediks reben els 6.000 euros d’ajut que s’estableix de màxim per al 2023 dins d’un paquet que arriba a 41.410,18 euros

Five Media Clan és una de les empreses subvencionades.
Five Media Clan és una de les empreses subvencionades.

Les noves tecnologies, la creació de continguts digitals i la gestió de drets d’imatge o creació de continguts són matèries que Andorra Business estima amb especial cura. O així es desprèn de les subvencions atorgades per aquest 2023 i que recentment s’han fet públiques. Moltes de les firmes que han rebut ajut tenen com a finalitat qüestions lligades als continguts digitals. En concret, la primera convocatòria de les subvencions del programa Subvencions Andorra Business 2023 ha servit per adjudicar un conjunt de 41.410,18 euros.

Les subvencions s’han atorgat a través de concurrència competitiva resolta per l’òrgan col·legiat encarregat d’avaluar firmes, que no són pas totes noves, que van demanar acollir-se a les subvencions. Les societats que podien acollir-se als ajuts havien de tenir a veure amb serveis que contribueixen a facilitar l’accés de l’empresa a la innovació, la internacionalització i l’emprenedoria, acompanyant la seva diversificació internacional i la seva presencia a l’exterior.

Broox, Five Media Clan i 4mediks són les firmes que han rebut els 6.000 euros de màxim fixats en la convocatòria. Les dues primeres firmes es dediquen, justament, a qüestions relacionades amb la creació de continguts i noves tecnologies. La darrera de les citades té a veure amb l’exportació de medicaments i cosmètics.

Broox Technologies té un únic soci fundador es tracta d’Albert Minguell Colomé. També 4Mediks està en mans d’una sola persona, en aquest cas, Juan Antonio Santiesteban Ortiz. La primera societat és del 2018 i la segona, del 2020. També de final d’aquest any i amb canvis societaris el 2022 és Five Media Clan. En aquest cas, hi ha tres socis fundadors: Sergi Martí Báez, Roger Espuga López i Daniel Lorenzo Pallàs. Més endavant s’hi han afegit dos socis més: Francisco Tey Duclos i José Agustín Pérez Núñez.

Altres societats que han rebut quantiosos ajuts són Airnex (5.531,85 euros), Bit24 (amb Jordi Zgafas Picañol, Hugo Filipe Miranda Gomez i Cristina Alma Canalda Pardo com a socis i 5.438,33 euros d’ajut) i Awesome (Joan Tomàs Reig, Joan Tomàs Gonzàlez, Guillem Torras Turmo i Fernando Torras Llosas amb 4.640 euros de subvenció). També han rebut subvenció Imporex (3.600 euros), Alejandro Lucas Ruiz amb la firma Air software & investment (2.880 euros) i Maite Calzada amb Logocube (1.320 euros).

Comentaris

Trending