Administració i concessionàries del bus acosten posicions per la compensació per la rebaixa de preus

L’acord encara no està tancat i les companyies esperen que els experts que assessoren el Govern facin arribar per escrit la proposta analitzada els darrers dies

Un bus de la línia d'Ordino passant per la rotonda de Govern.
Un bus de la línia d'Ordino passant per la rotonda de Govern. Toni Solanelles

L’administració i les empreses concessionàries de les línies regulars de bus a l’interior del país han acostat posicions sobre el mètode per calcular com s’ha de produir la compensació a les companyies per la rebaixa tarifària del bitllet del bus acordada pel Govern de manera unilateral i que és vigent des de l’1 de setembre. Tot i que hi ha una aproximació, l’acord no està ni molt menys tancat i la tensió de tresoreria que viuen Coopalsa i Nadal-Julià és més que notable.

Els experts designats tant pel Govern com per les concessionàries, i reunides aquest dijous en el marc de la taula de treball creada a l’efecte, haurien llimat algunes diferències sobre com s’ha de calcular la compensació que ha de satisfer l’administració per la rebaixa tarifària, amb la inclusió d’un abonament mensual a 30 euros. Després de propostes i contrapropostes, sembla que la metodologia, sobre la qual no n’han transcendit detalls, comença a assemblar-se en relació al que proposen les dues parts. És a dir, sector públic i sector privat.

Fórmula de compensació.

Relacionat

Sense una fórmula clara per compensar les concessionàries del bus

No obstant, les empreses encara esperen que els assessors de l’administració posin per escrit la darrera proposta que s’hauria fet. O, com a mínim, que Govern faci arribar aquesta documentació. S’hi havien compromès a fer-ho aquest dijous mateix i, per ara, encara no és el cas. Amb tot, les concessionàries esperen que no més enllà de la primera quinzena de març s’hagi tancat l’acord i es pugui procedir a compensar les empreses, que estan suportant una davallada de facturació molt important perquè ni molt menys el minso increment de clients compensa la reducció dels preus.

El que es tracta, han recordat les parts implicades, és d’establir una metodologia de càlcul que satisfaci administració i companyies i que sigui raonable des del punt de vista de la comptabilitat emmarcada en els contractes signats al seu dia. Una metodologia que ha de quedar fixada com a perenne per resoldre qualsevol situació derivada d’una eventual reducció de tarifes decidida per l’administració tal i com va ser el cas. Les companyies preveien que la negociació d’experts seria més ràpida. Però el temps entre reunions s’està dilatant moltíssim i això agreuja, han admès les parts, la situació de tresoreria de les empreses.

Comentaris (5)

Trending