Els acomiadaments a Andbus queden frenats almenys fins a mitjan mes

Inspecció de Treball requereix més documentació a l’empresa per tal d’autoritzar la sortida col·lectiva que afecta prop d’un terç de la plantilla

Les oficines centrals de la companyia de transport de viatgers.
Les oficines centrals de la companyia de transport de viatgers. Toni Solanelles

L’empresa Novatel, que comercialment es coneix amb la denominació d’Andbus, haurà d’aportar més informació que acrediti la necessitat d’acomiadar una tercera part de la plantilla. Aquest divendres era la data establerta per fer efectiu l’acomiadament col·lectiu promogut per la companyia després que no hi hagués hagut un acord per aplicar una rebaixa salarial del 20% en totes les nòmines, essent el salari mínim el més baix en el cas que alguns dels empleats se situessin per sota del llindar mínim establert en aplicar la reducció.

Com que no hi va haver acord per aquella rebaixa global, l’empresa va tirar endavant amb el seu pla d’acomiadament col·lectiu. Dimarts, 1 de desembre, va aixecar els ERTOs que tenia activats amb la intenció de poder executar el pla, sense que els afectats, en principi 27 persones de les quals 18 xofers i la resta entre personal d’administració i de direcció, sàpiguen que ho seran. Però aquest divendres el departament d’Inspecció de Treball no ha autoritzat la sortida. L’administració ha requerit més informació i més dades que justifiquin el suposat menyscapte econòmic insostenible per a la companyia.

Instal·lacions exteriors d'Andbus aquest dimarts a la tarda.

Relacionat

La plantilla d’Andbus refusa la rebaixa salarial i s’activa el procés d’acomiadaments

Andbus preveu entregar la documentació requerida dilluns, encara que no és gens clar que acabi sent així. En tot cas, no serà gaire més tard. I després l’administració disposa d’un termini de vuit dies per analitzar la nova informació rebuda, amb la qual cosa qualsevol decisió se’n va a mitjan de mes. En tot cas, el preavís no comença a comptar fins que no sigui comunicat personalment a cadascun dels afectats que l’empresa ha decidit acomiadar-los, amb la qual cosa les sortides, si s’acaben avalant, no es farien fent efectives fins als darrers dies de l’any o els primers del que ve.

Comentaris (7)

Trending