L’acomiadament de 2.300 treballadors de Grifols planteja més dubtes sobre la seva arribada a Ordino

L’objectiu de l’empresa amb seu a la població catalana de Sant Cugat del Vallès és aconseguir un estalvi de 400 milions d’euros anuals “optimitzant costos” principalment en l’obtenció de plasma humà

Comentaris

Façana de la seu central de l'empresa Grifols.
Façana de la seu central de l'empresa Grifols.

La farmacèutica catalana Grifols, especialitzada en la producció d’hemoderivats, ha anunciat aquest dimecres un pla de retallades que inclou 2.300 acomiadaments a tot el món. Això encara posa més dubtes sobre la instal·lació de l'empresa a Ordino, un projecte que ha aixecat molta polseguera.

L’objectiu de l’empresa amb seu a la població catalana de Sant Cugat del Vallès és aconseguir un estalvi de 400 milions d’euros anuals “optimitzant costos” principalment en l’obtenció de plasma humà, un dels puntals del seu negoci. En aquest sentit, preveuen tancar centres de donació i “optimitzar” la compensació que paguen als donants. De fet, dels 2.300 acomiadaments la major part afectaran la plantilla dels Estats Units.

Segons ha argumentat Grifols en la nota de premsa en la qual ha anunciat el seu pla de retallades, l'objectiu principal és reforçar la seva competitivitat i crear una organització més "àgil i eficient" tant en costos com en gestió operativa. "Com a resultat d'aquesta iniciativa, Grifols reduirà significativament la base total de costos, millorarà el flux de caixa operatiu, n'impulsarà l'exercici financer i establirà un model operatiu més dinàmic i eficaç", ha ressaltat. L'empresa preveu tancar centres de donació i optimitzar la compensació que paguen als donants

Les decisions adoptades, en particular les que afecten el nostre equip humà, no s'han pres a la lleugera", han defensat en el comunicat esmentat els consellers delegats de l'empresa, Victor i Raimon Grífols. Així, han afirmat que les retallades són necessàries per garantir "l'èxit" de l'empresa a llarg termini. Tanmateix, han anunciat un "pla d'incentius" per "reforçar una cultura de rendiment" de la companyia.

Comentaris (4)

Trending