Les accions de BancSabadell d’Andorra ‘es revaloritzen’ un 40% en una setmana

Les 44 accions de l’entitat adquirida per MoraBanc embargades per Crèdit Andorrà i que se subhastaven aquest dijous han assolit un preu de 363 euros, el doble del valor inicial i cent euros més que el pactat amb la matriu espanyola

Una imatge d'una de les oficines de Banc Sabadell d'Andorra.
Una imatge d'una de les oficines de Banc Sabadell d'Andorra. Toni Solanelles

El valor de les accions de BancSabadell d’Andorra (BSA) s’ha disparat després de l’anunci de la compra del 51% en mans de la seva matriu espanyola per part de MoraBanc. Aquest dimarts s’ha realitzat la subhasta de les 44 accions que tenia embargades Crèdit Andorrà i que un peritatge independent havia valorat en 182,21 euros cadascuna. Arran del procés celebrat aquesta tarda a la Seu de la Justícia, el preu s’ha duplicat respecte del fixat en la valoració i s’ha incrementat un 40% en relació amb allò pagat per MoraBanc a Banc Sabadell.

Com a mínim han estat vuit les persones que han licitat per les accions, que havien sortit a subhasta a un preu inicial conjunt de 7.215,55 euros. Finalment se n’han pagat 16.000 euros, el que suposa que el valor de cada participació ha quedat situat en 363 euros, més de cent euros més del que suposa l’acord entre MoraBanc i Banc Sabadell pel 51% de les accions de la filial andorrana. Les diverses fonts consultades asseguren que el resultat del procés mostra la bona salut de BSA i l’interès que desperta més després de l’anunci de la seva integració a MoraBanc.

Retolació de Banc Sabadell d'Andorra en una de les seves oficines.

Relacionat

Un peritatge sol·licitat per un saig fixa en 91 milions d’euros el valor de BancSabadell d’Andorra

També hi ha interès en poder comprovar qui hi ha darrera de la compra. Segons les diverses fonts consultades, la persona que licitava de ben segur per compte d’altri s’ha passat tota la subhasta pendent del telèfon i amb ordres d’adjudicar-se els títols sí o sí. Tot i que la pugna s’ha mantingut una bona estona, finalment se les ha adjudicat qui les pretenia a tota costa. Era la primera subhasta que es feia dels 33 títols, que amb la valoració realitzada per la pèrit independent establia en 91 milions d’euros el valor de l’entitat, dividit en més de 500.000 accions.

Comentaris

Trending