Un peritatge sol·licitat per un saig fixa en 91 milions d’euros el valor de BancSabadell d’Andorra

En plena negociació entre la matriu espanyola de l’entitat i MoraBanc, s’han de subhastar 44 accions de la societat ‘en venda’

Retolació de Banc Sabadell d'Andorra en una de les seves oficines.
Retolació de Banc Sabadell d'Andorra en una de les seves oficines. Toni Solanelles

La subhasta arriba en un moment complexe. Just el 20 de juliol, quan és possible que si no està tancat l’acord de compravenda de BancSabadell Andorra per part de MoraBanc l’operació estigui molt a prop d’arribar al seu terme. En tot cas, i arran de la subhasta de 44 accions decretada per una saig, s’ha fet fer un peritatge independent que acaba establint que el valor de l’entitat bancària ‘en venda’ és de poc més de 91 milions d’euros. Una referència a tenir en compte segurament també pels negociadors.

A petició de Crèdit Andorrà, que és qui va dictar l’embargament entre altres de les participacions societàries en qüestió, la saig Lourdes Alonso va posar en marxa tot el procés de subhasta que en primera instància s’ha de dur a terme l’esmentat 20 de juliol per la tarda a la Seu de la Justícia. En el marc del procés, s’havia de fer una valoració del bé a subhastar, com es fa de manera recurrent en qualsevol actuació d’aquesta naturalesa.

La firma AES auditors i assessors va emetre un informe amb el peritat sol·licitat sobre el valor de les accions de BancSabadell d’Andorra, i sense haver estat “objecte de cap valoració contradictòria, l’acció de la societat mencionada es valora en la quantitat de 182,2108514 euros”

Així les coses, el 5 d’abril, un mes i mig abans que MoraBanc i Banc Sabadell anunciessin oficialment l’inici de les converses per mirar d’arribar a un acord per a l’adquisició per part del primer de la filial andorrana del segon, la firma AES auditors i assessors va emetre un informe amb el peritat sol·licitat sobre el valor de les accions de BancSabadell d’Andorra, i sense haver estat “objecte de cap valoració contradictòria, l’acció de la societat mencionada es valora en la quantitat de 182,2108514 euros”.

Si la societat bancària andorrana està composada per 500.305 participacions, això vol dir que el valor que dóna aquesta firma independent al banc andorrà és de 91.161.000 euros, una xifra que queda per sota dels fons propis consignats per l’entitat en els seus balanços. Una xifra, alhora, molt a tenir en compte per totes les parts que intervenen en un procés de compravenda que segons les fonts ha entrat ja en la seva recta final. De fet, segons les fonts consultades, justament ara s’estaria debatent, justament, qüestions molt lligades amb el preu de la transacció.

La seu central de MoraBanc davant d'una oficina de BancSabadell, a l'avinguda Meritxell.

Relacionat

Banc Sabadell espera ingressar més de cent milions per la venda de la filial andorrana

S’espera que si bé potser no la setmana vinent, la següent, i en tot cas, abans no acabi aquest mes de juliol, hi hagi una solució a la negociació, sigui per donar-la per tancada, sigui per donar-la per trencada. En tot cas, la voluntat de les parts és arribar a un acord i, com ja es va anunciar al seu dia, el preu que es fixi per l’acció de Banc Sabadell, titular del 51% de la seva filial andorrana, serà també el preu que MoraBanc oferirà a la resta d’accionistes si es volen desfer de la seva participació en la societat. En cas contrari, i si es tanca positivament la compravenda, passaran a integrar-se en l’accionariat de MoraBanc en el percentatge corresponent.

Comentaris (2)

Trending