Els vehicles espanyols hauran d'abonar una taxa de 126 euros per fer serveis de transport al país

Comentaris

Els vehicles espanyols hauran d\'abonar una taxa de 126 euros per fer serveis de transport al país
Els vehicles espanyols hauran d\'abonar una taxa de 126 euros per fer serveis de transport al país

Els transportistes espanyoles hauran de pagar 126 euros per obtenir l’autorització internacional necessària per cada camió que vulgui realitzar serveis amb destinació o origen al Principat d’Andorra. El permís l’han de sol·licitar les empreses davant el ministeri de Foment espanyol i serà vàlid des del moment de l’expedició fins al 31 de gener del 2017, quan caldrà renovar-lo. L’autorització cal tant per a un sol viatge com per tots els que es facin fins la data esmentada. I dona dret a una operació de cabotatge (transport interior) posterior a qualsevol desplaçament internacional realitzat.

De fet, aquest permís ja hauria d’haver calgut des del primer de gener d’enguany. Era la conseqüència d’un acord firmat entre el Principat d’Andorra i el Regne d’Espanya a finals del 2014. Però fins ara, els duaners no l’estaven exigint per instruccions del Govern. N’hi havia prou amb la llicència comunitària per realitzar transport entre tots dos països. L’executiu, però, ha decidit fer valdre el conveni internacional i a partir de l’1 d’octubre exigirà l’esmentada autorització sorgida de l’acord del 2014. No hi haurà persecució. Només s’impedirà l’entrada als vehicles que no duguin el permís quan en un control rutinari es descobreixi transportistes que no hagin obtingut la llicència.

Per a l'obtenció d'aquesta autorització és necessari abonar una taxa total de 126 euros per cada vehicle, ja sigui per realitzar un sol viatge o múltiples viatges durant la vigència de l'autorització que caduca el 31 de gener de l'any següent. D’aquest règim d’autorització prèvia n’estaran exempts els serveis de transport públic de mercaderies en camions de menys de 3,5 tones de MMA així com els transports privats.

Comentaris

Trending