Els taxistes només podran fer serveis per donar resposta a “necessitats bàsiques”

El Govern demana al col·lectiu que “extremi les precaucions” per evitar el contagi de coronavirus, especialment a l’hora de traslladar pacients que van a sessions de ràdioteràpia

-
-

El Govern ha publicat un avís amb les mesures que han de seguir els taxistes per protegir-se tant ells mateixos com als usuaris del servei d’un possible contagi per coronavirus. Una de les claus és que qualsevol desplaçament que es faci ha de ser únicament i exclusivament per donar resposta a “necessitats bàsiques”. Entre elles, hi figura la del possible trasllat de pacients a sessions de radioteràpia, durant els quals es demana encara més extremar les precaucions.

El decret es divideix en tres parts. La primera té les recomanacions bàsiques de protecció, que inclouen les de rentar-se les mans “amb aigua i sabó o amb preparats alcohòlics abans i després del contacte directe amb els usuaris” o mantenir una separació d’un metre de distància. A banda, es deixa clar que “els desplaçaments s’han de limitar a donar resposta a les necessitats bàsiques”.

Un segon apartat fa referència a la neteja rutinària de qualsevol superfície de contacte freqüent. Es recomana una desinfecció especial d’aquells punts que es toquen habitualment, com ara les manetes de les portes, els reposabraços o els cinturons de seguretat. Es proposa fer-ho amb alcohol de 70 graus o solucions de lleixiu amb una concentració del 0,5%. També es vol que es ventili el vehicle a les parades.

Un darrer apartat fa referència a les mesures addicionals que cal prendre si l’usuari és un pacient que es desplaça per fer sessions de radioteràpia. En aquest punt, es remarca que es tracta de “persones vulnerables” i, per tant, “cal extremar” les precaucions. Entre elles, la de fer-lo seure en l’espai més allunyat del conductor i evitar qualsevol contacte estret. A banda, abans i després de recollir el client cal fer una neteja acurada del taxi.  

Etiquetes

Comentaris

Trending