Els suposats incompliments d’Avatel tensen la relació amb Andorra Telecom

L’operadora andorrana es manté en l’accionariat de la companyia andalusa, però considera que no està respectant els pactes de contractar-li serveis alhora que li ha ‘robat’ personal qualificat

Instal·lacions d'Avatel a Encamp vistes des de l'exterior.
Instal·lacions d'Avatel a Encamp vistes des de l'exterior.
La relació entre Andorra Telecom i Avatel no passa pel millor moment. De fet, fa temps que hi ha divergències malgrat que l’operadora andorrana es manté en l’accionariat de la companyia andalusa, que fa uns mesos va obrir un centre operatiu a Encamp des del qual gestiona molts dels serveis que ofereix, principalment, a la Costa del Sol i al llevant espanyol. La parapública creu que Avatel no compleix allò que s’havia pactat en relació amb la compra de serveis, per exemple.

Més enllà de la inversió feta en accions i els dividends que hauria de percebre amb els beneficis que anés obtenint Avatel, una empresa en expansió, quan Andorra Telecom va fer un important desemborsament per entrar a l’accionariat de la companyia d’origen malagueny, un dels pactes va ser que Avatel compraria serveis a Andorra Telecom. Per exemple, que des del Principat se subministraria el ‘call center’. A l’hora de la veritat, però, no hi ha hagut res de tot això i la tensió entre els responsables de les dues companyies seria més que evident.

Andorra Telecom manté un sepulcral silenci, més encara després que el grup parlamentari socialdemòcrata hagi fet una demanda a través dels canals reglamentaris del Consell General. Però les diverses fonts consultades han assegurat que el malestar és més que evident. Avatel considera que l’operadora andorrana treballa massa car. I d’aquí que hagi declinat contractar els serveis que inicialment s’havia pactat -caldrà veure amb la informació que es lliuri al PS si tots aquests acords es van posar per escrit.

I és que, asseguren diverses fonts, no només no s’han contractat els serveis dels quals s’havia parlat sinó que Avatel ha obert el seu propi centre de treball al Principat -en concret a Encamp- per tal de tributar menys del que ho feia a Espanya i, a més a més, ha fitxat diversos tècnics que fins fa poc constituïen un grup de treball d’una notable importància a Andorra Telecom. És a dir, l’empresa andalusa no ha contractat els serveis sinó que, directament, ha contractat els treballadors d’Andorra Telecom que els haguessin hagut de prestar.

El neguit arriba fins a tal punt que, segons algunes fonts -i aquí el mutisme de la parapública torna a ser més que evident-, Andorra Telecom s’hauria plantejat vendre la seva participació a Avatel. El problema vindria amb el preu. Després de l’aposta que es va fer i de la polèmica que sempre ha envoltat aquesta operació -no cal oblidar que abans de l’adquisició d’un 37,5% de les accions de la companyia malaguenya per part de l’operadora pública del Principat a la firma andalusa ja hi havia accionistes andorrans- no es podria posar sobre la taula una desinversió que no suposés cap guany. Ja no dir pèrdues (situació que no es preveu en cap escenari). Només l’obtenció d’algun benefici. 

I és que per entrar a l’accionariat d’Avatel, Andorra Telecom va desfer la seva participació a MásMóvil. Però d’aquesta compra-venda la companyia andorrana sí que en va treure una bona plusvàlua. I és aquí on tot plegat estaria encallat. Mentrestant, segons diverses fonts, Avatel va treballant i va creixent. I diversos dels empleats que tenia a la zona de Marbella s’han traslladat al Principat des d’on ofereixen molts dels serveis que abans se subministraven des de l’Estat espanyol.

Etiquetes

-

Relacionat

El PS es fixa com a repte mirar d’airejar els teòrics draps bruts de l’‘operació Avatel’
-

Relacionat

Missé assumeix la presidència d’Avatel
-

Relacionat

Tibada d’orelles a Andorra Telecom per no presentar cap dada de la ‘filial’ Avatel
-

Relacionat

L’‘andorranoandalusa’ Avatel s’instal·la a Encamp per estalviar-se impostos a Espanya

Comentaris (4)

Trending