El PS es fixa com a repte mirar d’airejar els teòrics draps bruts de l’‘operació Avatel’

La consellera Rosa Gili sol·licita tot de documentació relativa a l’empresa participada per Andorra Telecom per analitzar al detall la inversió feta per la companyia a la firma andalusa

-
-
El Partit Socialdemòcrata (PS) pretén treure l’entrellat de la inversió que al seu dia va fer Andorra Telecom en l’empresa andalusa Avatel i sobre la qual fa temps que hi ha molts dubtes. A més, els darrers mesos, la companyia que opera majoritàriament a la Costa del Sol ha instal·lat una seu a Encamp per estalviar-se impostos i la relació amb la parapública liderada per Jordi Nadal no passa pel millor moment. Per acabar-ho d’adobar, també hi ha hagut tot un seguit de canvis en el consell d’administració de la firma andalusa.

Per tot plegat, la consellera general del grup parlamentari socialdemòcrata (GPS) Rosa Gili ha demanat a Govern diferent documentació vinculada a la societat Avatel Telecom, a la qual Andorra Telecom hi participa mitjançant un paquet del 37% de les accions, comprades ara fa uns anys. La política escaldenca vol tenir accés als comptes d’aquesta societat en els tres darrers exercicis, així com als informes i estudis utilitzats per la companyia pública de telecomunicacions per tirar endavant la compra d’aquests títols. Des de la formació socialdemòcrata es considera “important” poder fer un seguiment de la marxa d’aquesta empresa, tenint en compte que, en el seu dia, la companyia pública de telecomunicacions hi va realitzar una elevada inversió. 

En l’escrit tramitat aquesta setmana a Sindicatura, la parlamentària escaldenca demana, en primer lloc, que se li faciliti una “còpia dels comptes auditats, dels exercicis 2016, 2017 i 2018 de la societat Avatel Telecom”, tot recordant que, d’aquesta companyia, “Andorra Telecom va comprar el 37% de les accions”. A més, demana poder tenir accés als estatuts de la societat i una “relació dels socis que ha tingut des de l’any 2016 fins a la data d’avui”. La consellera general del grup socialdemòcrata també vol una “còpia del pla de negoci i de tota la documentació relacionada” amb la companyia pública va prendre la decisió d'adquirir aquest paquet accionarial. Gili ha volgut recordar que la compra d’Avatel, en el seu moment, va suposar “una inversió de molts milions d’euros” per part d’Andorra Telecom. Per això, apunta que “ens sembla convenient fer-ne un seguiment acurat” de la seva evolució, fet pel qual se sol·licita aquesta documentació.

Fins i tot en els seus informes, el Tribunal de Comptes ha retret a Andorra Telecom que mai no li hagi presentat cap dada sobre Avatel tot i l'important paquet accionarial que té de la companyia andalusa. Els responsables de la parapública, en les seves al·legacions a l'ens de fiscalització van respondre que la firma de la Costa del Sol espanyola havia estat immersa en un procés de fusió amb altres firmes de la zona i que per això no havien pogut consolidar la comptabilitat dels exercicis sol·licitats. Per això també els socialdemòcrates reclamen ara les dades. Per veure si ja estan elaborades o la declaració d'intencions feta davant el Tribunal de Comptes era sols un brindis al sol.

Documents
-

Relacionat

Missé assumeix la presidència d’Avatel
-

Relacionat

Tibada d’orelles a Andorra Telecom per no presentar cap dada de la ‘filial’ Avatel

Comentaris (10)

Trending