Els sindicats de funcionaris donen per perduda 'la batalla' sobre la llei de jubilació

Comentaris

Els sindicats de la Funció Pública donen per fet que les seves reclamacions en relació amb la modificació del marc que regulava les pensions de jubilació quedaran en no-res. La recent decisió de la sala administrativa del Tribunal Superior de Justícia d’avalar la llei en el marc d’una demanda del Sindicat de l’Ensenyament Públic (SEP) tanca pràcticament al cercle a qualsevol altra demanda, segons que han explicat fonts sindicals.

Alguns dels col·lectius consultats han confirmat, fil per randa, la seva impressió que la recent decisió del TS liquida dues qüestions amb les quals s’aferraven moltes altres demandes formulades: la retroacció i els drets adquirits. Per al tribunal, la legislació no és retroactiva i no hi ha drets adquirits. Com a molt expectatives de dret que es poden veure consolidades o no. I que, per tant, poden ser modulables, matisables i, fins i tot, canviades. 

En aquest sentit, altres fonts també de l’entorn sindical funcionarial han recordat que en bona part la decisió judicial s’agafa a principis que contenia ‘l’informe Tornos’ encomanat ja fa anys pel Govern, just en l’inici del primer mandat taronja i sota la tutela de Jordi Cinca com a responsable ministerial de la Funció Pública.

De fet, segons que han recordat ara les fonts sindicals consultades, alguns dels arguments que les diverses demandes i recursos han anat usant per combatre els canvis referents a la llei de la jubilació ja s’havien emprat per atacar la retallada salarial aprovada el 2012. I ja llavors el Tribunal Constitucional les va deixar sense efecte.

Més enllà de la demanda del SEP formulada a partir del cas concret d’una docent que arribava a complir els requisits per demanar la jubilació anticipada poc després que entrés en vigor la nova llei, però que ja abans d’entrar en aplicació la normativa va comunicar que pensava prejubilar-se, hi ha d’altres peticions en curs en seu judicial.

En aquest sentit, les fonts sindicals consultades han donat per fet que la decisió de TS en relació amb la demanda del SEP serà gairebé ‘d’aplicació automàtica’ davant les reclamacions fetes pel col·lectiu de duaners i, també, per les promogudes de forma individual per agents de policia i vigilants d’institucions penitenciàries.

Comentaris

Trending