Els restaurants per recollir el menjar amb cotxe podran funcionar des d'aquest dilluns

El Govern atribueix el fet que aquests dissabte hi haguessin establiments en funcionament a “una confusió o un error”, però deixen clar que no tenien l’autorització

Cues viscudes aquest dissabte a l'avinguda Tarragona.
Cues viscudes aquest dissabte a l'avinguda Tarragona.

El decret que autoritza la venda on-line també regularitzarà el servei de menjar ràpid que es fa per part d’alguns restaurants i que els clients recullen directament des dels seus vehicles. Això evidencia que es tracta d’una activitat que, fins demà, no estarà autoritzada, tot i que alguns establiments del país l’estaven oferint aquest dissabte. La normativa dona un permís que, queda clar, no es tenia fins ara, com també s’ha reconegut des del Govern. La situació va generar imatges poc adequades a una situació d’emergència sanitària com la provocada pel coronavirus, amb importants cues de vehicles a dos locals de l’avinguda Tarragona, fet que va obligar la policia a intervenir.

L’edicte publicat aquest diumenge al BOPA regula, ara sí, la possibilitat que els establiments als quals es pot recollir el menjar sense baixar del cotxe funcionin. Fins ara, la seva activitat estava limitada únicament a enviar la comanda a domicili. El decret indica en el seu article 9 que els restaurants i serveis de restauració ràpida que “disposen d’un sistema de recollida amb el mateix vehicle del client, sense haver de baixar-ne i sense que el personal de l’establiment hagi de sortir a l’exterior” també podran “fer l’entrega mitjançant aquest sistema”. A més, també s’indica que, abans de començar l’activitat, ho hauran de “notificar” a l’Àrea de Comerç, Competència i Consum.

Per tant, queda clar, i així ho ha reconegut en roda de premsa el ministre portaveu, Eric Jover, que cap dels establiments té permís per realitzar aquesta forma d’entregar comandes fins aquest dilluns, que és quan entre en vigor el decret. El també titular de Finances ha atribuït el fet que aquest dissabte ho estiguessin fent -i provocant, de retruc, importants acumulacions de vehicles a l’avinguda Tarragona- a “una confusió” i a “un error”. Així, ha admès que “algun establiment va obrir quan, efectivament, no podia fer-ho” i ha indicat que “l’empresari hauria d’haver verificat si ho podia fer”.

Des de l’executiu es té constància de la intervenció del cos d’ordre el dissabte. Així i tot, quan se li ha preguntat per la qüestió, el ministre portaveu no ha sabut aclarir si, arran dels controls, la policia havia efectuat alguna denúncia als establiments.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending