Els primers catorze temporers argentins repatriats ja volen a Buenos Aires

Han sortit aquesta matinada i aquest matí en dos microbusos des de l'estació nacional d'Andorra

Un dels microbusos amb temporers argentins.
Un dels microbusos amb temporers argentins.
Els primers catorze temporers argentins que estaven atrapats a Andorra ja són a l'aeroport de Madrid on aniran amb dos vols cap a Buenos Aires. Els temporers han marxat en dos microbusos a la mitjanit de dissabte a diumenge i a les set d'aquest matí. Entre els passatgers hi havia dones embarassades i persones vulnerables. De fet, els vols autoritzats per Argentina aquest cap de setmana tenien un caràcter "sanitari".

A la seva arribada a Madrid han estat acollits per diplomàtics argentins. Els temporers aniran juntament amb compatriotes que estaven bloquejats a Espanya, i volaran amb dos aparells de la companyia Aerolíneas Argentinas. De fet, el primer grup de set persones, els primers a arribar a Barajas, ja estarien volant. El segon grup no té previst que s'enlairi el seu vol fins a les 8 d'aquesta tarda. El trajecte des d'Andorra fins a Madrid, amb microbusos d'Andbus, no ha presentat cap problema major més enllà d'haver de respectar les mesures de cert distanciament i haver d'adoptar proteccions com ara les mascaretes.

El govern argentí ha manifestat la voluntat de reprendre l’operativa per repatriar els temporers que estan repartits arreu del món i que no han pogut tornar a casa a causa de l’emergència sanitària. A Andorra hi ha uns 2000 temporers que van venir per treballar a les estacions d'esquí o en botigues de lloguer de material. D'ells, uns 700 han manifestat la seva voluntat d'intentar tornar el més ràpid possible al seu país. La setmana vinent hi ha previstos dos vols més, un des de Barcelona i l'altre des de París.

Entre els catorze argentins que han pogut marxar aquest diumenge hi ha dones embarassades i un home que està afectat d'un càncer i que ha de seguir el seu tractament a l'Argentina perquè allà tenen tot el seu historial clínic i les pautes de medicació. Tots ells han mostrat la seva satisfacció per marxar però també la preocupació els compatriotes que es queden al país.

Per altra banda, el Govern intentarà que el major nombre de temporers argentins que es troben al pais viatgin en el pròxim vol organitzat pel govern del país sud-americà i que sortirà el 2 de maig des de l'aeroport de Barcelona. A la roda premsa d'aquest diumenge, el ministre portaveu, Eric Jover, ha explicat que el departament d'Afers Socials té una llista amb tots els temporers interessats a retornar al seu país i en fa un seguiment per saber quins són els més prioritaris.

 

Comentaris

Trending