Els presos denuncien la inseguretat que pateixen i el que consideren manca de mesures

Els interns penats que estan a punt de complir les seves condemnes reiteren la demanda que se’ls deixi sortir de la Comella amb controls 

-
-
Els reclusos ja condemnats en ferm i que estan a la recta final del compliment de les seves penes reiteren la demanda que se’ls deixi sortir de la Comella encara que sigui amb control monitoritzat pel risc que entenen que suposa la seva estada a la presó davant una crisi sanitària com la que actualment es viu amb el coronavirus. Denuncien una manca d’inseguretat i de mesures de protecció, i lamenten que hi ha agents que no van equipats amb mascarates quan els penitenciaris sí que surten i entren des de l’exterior.

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha explicat aquest migdia que des del punt de vista sanitari, amb els protocols establerts, hi ha més seguretat dins del centre penitenciari que a fora. Més enllà d’això, i en matèria penitenciària, el titular de Salut no hi ha volgut pas entrar. Els reclusos, però, no comparteixen el parer que els protocols que s’han dissenyat funcionen i han lamentat que no se’ls informi amb transparència. En aquest sentit, no tenen clar si hi ha carcellers aïllats per sospita -que seria el cas- o per casos diagnosticats. Lamenten també que hi ha algun intern que fa dies que mostra símptomes que podrien arribar a ser compatibles amb la malaltia però sobre la qual mai no se li ha fet cap prova. 

Reiteren que no pretenen pas estalviar-se la condemna si no que al·leguen raons humanitàries per a casos, entenen, que no són pas tan greus. “A Espanya s’han pres mesures amb presos condemnats per fets molt més greus” que els comesos per aquells interns a la Comella que reclamen alguna mesura de gràcia encara que sigui temporal. Evidentment, no demanen que els beneficis vagin per a penats per fets de sang o delictes de connotació sexual o amb infants pel mig.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending