Els policies avisen que no tenen prou material de protecció enfront del coronavirus

Des del CFPA s’adverteix que “falten mascaretes” i altres elements i consideren que cal “protegir” els agents del cos perquè poden ser essencials si les mesures es fan més restrictives

El president del CFPA, Òscar García.
El president del CFPA, Òscar García.

El Col·lectiu de Funcionaris del Cos de Policia (CFPA) alerta que els agents no tenen encara prou material de protecció per fer front a la crisi del coronavirus. Des del sindicat s’avisa, a més, que s’hauria de mirar de reduir l’activitat no essencial, com ara tràmits administratius com el pagament de multes, per mirar de protegir al màxim els efectius. I és que, recorden, els policies seran claus si més endavant cal passar a un estat més fort de les mesures per frenar l’expansió del Covid-19.

Així ho ha explicat a Altaveu el president de l’entitat, Òscar Garcia. “Considero que el material que tenim ara és pobre”, afirma, tot remarcant que “no és el necessari per fer front a això”. Així, indica, “falten mascaretes adequades”, entre altres deficiències que es traslladaran en breu a la direcció.

Des del CFPA es posa en relleu la necessitat de protegir al màxim els policies, sobretot pensant en què poden ser necessaris en un futur proper. “Si hem d’actuar en un possible estat més greu del que tenim, caldrà tenir tots els efectius disponibles per controlar el país; considero que tota protecció és poca”, argumenta el president del sindicat.

Des del sindicat, entenen que amb "una aturada dràstica, el virus es controlaria millor"

García deixa clar que els agents han de continuar patrullant, però sí que entén que hi ha certes tasques, sobretot les administratives que s’haurien d’anul·lar per evitar situacions de contacte amb la gent. “Diem, per exemple, que els administratius haurien d’estar tancats al públic i atendre només a qui vingui per una urgència i pel que fa a aquells temes que poden esperar, que ho facin”, apunta. Com a exemple d’aquest darrer, posa el fet d’haver de gestionar la visita d’algun ciutadà que vulgui pagar una multa.

El dirigent sindical també explica que els darrers dies “ha baixat bastant el nombre de requeriments”. Al seu entendre, això demostra que, en línies generals, “la gent està conscienciada amb el problema que hi ha i amb el fet que la millor solució és confinar-se a casa fins que això passi”. De fet, deixa clar que “és una de les coses que nosaltres demanem, que el ciutadà sigui conscient i segueixi les consignes”.

El CFPA també entén que “amb una aturada més dràstica el virus es controlaria millor”. Per això, lamenten que no sigui fins aquest dimecres que no es paralitzin del tot sectors com la construcció.

Etiquetes

Comentaris (8)

Trending