Els pares reclamen que s’aclareixi una mica més el calendari escolar

La sospita que en les properes setmanes es poden començar a obrir algunes activitats econòmiques creen neguit en les famílies en no saber què passarà amb els infants

La ministra d'Educació, Ester Vilarrubla, amb el cap de Govern, Xavier Espot, durant la visita a una escola.
La ministra d'Educació, Ester Vilarrubla, amb el cap de Govern, Xavier Espot, durant la visita a una escola.
Formalment, des de dissabte hi ha en marxa les vacances escolars de Setmana Santa. Unes vacances excepcionals, com tota la situació que viu el país, i el món sencer, per culpa del coronavirus. En principi, el 20 d’abril caldria tornar a les aules. Però no hi ha res de segur. Ben al contrari. És per això, i davant la sospita que algunes activitats econòmiques podrien començar-se a obrir les dues properes setmanes, que moltes famílies demanen a Educació que aclareixi una mica més el calendari escolar.

De fet, diversos mestres i professors han remarcat que els darrers dies estan rebent nombroses consultes sobre quan es podria reprendre el curs escolar. El Govern manté un silenci sepulcral. Dies enrere, el portaveu governamental, Eric Jover, afirmava que tot es mantenia igual i que el primer que calia pensar és que hi havia dues setmanes de vacances al davant que calia respectar escrupolosament. Però els pares reclamen una mica més d’informació. Com a mínim, saber si el 20 d’abril tornarà l’activitat a les aules o serà més tard.

Sense donar dates concretes, Espanya i França ja han deixat clar que com a mínim fins a principi de maig no hi haurà activitat escolar. Algunes universitats, fins i tot, ja han donat per acabada la formació presencial i han anunciat que tot el que es faci des d’ara i fins a final de curs serà per via telemàtica. L’estructura socioeconòmica d’Andorra, però, fa gairebé obligat que perquè els progenitors puguin treballar, els infants hagin d’anar a l’escola.

Els diferents representants governamentals fa uns dies que van insinuant que en les dues properes setmanes es podrien començar a permetre realitzar algunes activitats, es podria obrir algun sector econòmic. Formalment no hi ha detalls, però sí que s’ha deixat entreveure que potser es permetrà dur a terme certes activitats amb els infants. També podria ser que entre el 13 i el 20 d’abril s’obrin activitats considerades com complementàries de les essencials, com ara algunes especialitats mèdiques i alguns serveis semibàsics.

Amb tot, el sistema francès, per via del ministeri encarregat de l’educació a França, havia mig comunicat oficialment que la represa del curs podria ser el 4 de maig. A Andorra, els responsables del ministeri, en les diverses reunions internes que es duen a terme, havien arribat a posar sobre la taula la possibilitat de restablir el curs educatiu el 18 de maig. O com a molt abans, durant la setmana anterior.

La pressió econòmica, però, està sent molt forta. I caldrà buscar un equilibri entre la seguretat sanitària i la força d’uns agents econòmics que cada dia que passa veuen més perjudicis. I amb tot, els pares volen saber per on van els trets. Volen tenir alguna pinzellada més clara de quin pot ser el calendari escolar. Més encara si se’ls crida a treballar.

Comentaris (8)

Trending