Els panells amb informació de les places de pàrquing a Andorra la Vella tornen a funcionar

El comú ha aconseguit reparar l’avaria que havia deixat sense servei el sistema en unes jornades de gran afluència de visitants i de vehicles

Dos dels planells sense funcionar.
Dos dels planells sense funcionar.

El sistema de panells d’informació del nombre de places d’aparcaments disponibles als pàrquings públics d’Andorra la Vella ha tornat a funcionar aquest dissabte a la tarda després de gairebé 40 hores apagat per culpa d’una avaria informàtica. El servei, instal·lat la maig, ha pogut ser restablert per part dels tècnics responsables.

Així ho ha informat aquesta tarda el comú de la capital, que va atribuir l’apagada de tots els senyals a una avaria informàtica. El problema, segons fonts de la corporació s’havia detectat el divendres al matí. En concret, el sistema de senyalització dinàmica de les places disponibles a cada moment en els diferents pàrquings comunals d’Andorra la Vella va caure totalment. Cap dels panells indicava res.

Els tècnics treballaven intensament des de llavors per mirar de trobar el problema i resoldre’l, tot tenint present que en ser dies de gran afluència de visitants, el sistema és especialment útil per dirigir els vehicles a aquells estacionaments amb més espai. Tot apuntava a una avaria informàtica i una de les dificultats era el fet que un dels principals responsables estigués fora, de festa. Inicialment, es confiava a poder trobar la solució al llarg del divendres. La cosa, però, ha acabat sent més complicada.

No ha estat fins aquest dissabte a la tarda que s’ha pogut solucionar definitivament l’avaria. Des de llavors, els diferents planells funcionen i el sistema informa correctament i en temps real de quantes places lliures té cada aparcament públic de la parròquia.

El sistema de senyalització dinàmica va començar a funcionar el maig. L’empresa Aerco el va instal·lar després de guanyar el concurs públic llençat des del comú. La inversió realitzada llavors va ser propera als 264.000 euros.

Dos dels planells sense funcionar.

Relacionat

Cau el sistema que informa de les places de pàrquing lliure a Andorra la Vella

Comentaris

Trending