Cau el sistema que informa de les places de pàrquing lliure a Andorra la Vella

Una avaria informàtica ha fet que els panells distribuïts al llarg de la parròquia no puguin donar les dades, justament en un dia de molta afluència de cotxes

Dos dels planells sense funcionar.
Dos dels planells sense funcionar.

El sistema de senyalització dinàmica de les places disponibles a cada moment en els diferents pàrquings comunals d’Andorra la Vella ha fet figa aquest divendres. Una avaria informàtica ha deixat KO tots els senyals electrònics. Des de la corporació es treballa a contrarellotge per intentar solucionar la incidència el més ràpidament possible, conscients que es tracta d’un dia de gran afluència de visitants, com demostra el fet que, ja al llarg del matí, el rètol de complet s’ha pogut veure de forma constant amb molts dels estacionaments de barrera, tant de la capital com d’Escaldes-Engorday, inclosos alguns de privats.

Des de fa uns mesos, el comú va desplegar per tota la parròquia un sistema de senyals que permetia als conductors saber en cada moment quantes places lliures hi havia als diferents aparcaments. D’aquesta forma, es podria dirigir els vehicles cap a aquells menys saturats. Aquest matí, però, el sistema ha deixat de funcionar.

Des de la corporació s’ha reconegut que, ara mateix, cap dels planells instal·lats ara fa uns mesos funciona. El motiu? Una avaria del sistema informàtic que ha deixat KO el servei. Els tècnics del comú estan estudiant el problema i confien a resoldre’l el més aviat possible, tot i que el fet que, justament, estigui de vacances un dels seus responsables, complica encara més la tasca. En tot cas, s’espera poder solucionar la incidència al llarg d’aquesta jornada.

La caiguda del sistema de senyalització dinàmica no podria ser menys oportuna. I és que ha coincidit amb un dia de fortíssima afluència turística al país. I, per tant, d’un gran nombre de vehicles a la xarxa viària. Ja aquest matí són molts els aparcaments de la capital –i també d’Escaldes-Engordany- que cada pocs minuts quedaven complets i, per tant, els vehicles que hi volien accedir havien d’esperar la sortida d’algun altre cotxe. És el cas, per exemple, dels dos estacionaments de barrera del Fener. La situació també s’ha viscut a pàrquings privats, com ara el del centre comercial Illa Carlemany.

En aquesta situació, des del comú s’és conscient de la utilitat del sistema ara avariat. I més de cara a la tarda, quan la situació d’afluència de vehicles a les parròquies centrals pot anar a més amb la baixada d’aquells turistes que han passat el matí esquiant a les estacions.

El sistema de senyalització dinàmica va començar a funcionar el maig. L’empresa Aerco el va instal·lar després de guanyar el concurs públic llençat des del comú. La inversió realitzada llavors va ser propera als 264.000 euros.

Etiquetes

Comentaris (9)

Trending