Els mestres no se sumaran a la querella per l’afer dels càrrecs de confiança

La secretària general del SEP, Anna Mundó, entén que, un cop presentada l’acció judicial pel Sipaag, “ja no hi ha gaire cosa més a dir”

La junta del SEP.
La junta del SEP. SEP

El Sindicat de l’Ensenyament Públic (SEP) no s’unirà a la querella presentada davant la justícia pel Sindicat de Personal Adscrit a l’Administració General (Sipaag) per l’afer dels càrrecs de relació especial. La nova junta, sorgida de l’assemblea celebrada a finals de setembre, entenc que no, un cop presentada l’acció davant de la Batllia ja no té sentit fer cap acció més. Per tant, consideren que el més adient és esperar a veure com es resol l’acció instada el passat novembre pel sindicat que encapçala Lluís Anguita.

Així ho ha explicat a Altaveu Anna Mundó, secretària general del SEP. “Hem fet un sondeig entre afiliats i la majoria ens deia que no calia un cop el Sipaag ja ho ha fet”, ha apuntat la dirigent de l’entitat que representa els treballadors públics vinculats al món de l’educació.. Per tant, “com ells ja ho han entrat, ja no hi ha gaire cosa més a dir”.

En la darrera assemblea del SEP, celebrada a finals de setembre, a banda de renovar la junta, es va debatre si calia o no presentar una acció judicial davant el que, des de diferents sindicats de l’administració, es veu com un “abús” per part de l’anterior Govern amb les atribucions atorgades a alguns dels càrrecs de relació especial. Aquell dia, la majoria dels assistents es van mostrar favorables a presentar la querella a la justícia.

Llavors, la recentment escollida junta va demanar temps per “analitzar i parlar entre nosaltres” així com “valorar-ho amb la resta de sindicats”. El compromís va ser acordar una decisió i sotmetre-la novament a una assemblea. Dies després, també en una votació dels afiliats, el Sipaag decidia tirar endavant la querella. Aquesta es va presentar a finals de novembre, però, en solitari. El SEP encara no havia decidit.

I, finament, sembla que el Sipaag, almenys formalment, es quedarà sol davant la justícia. Tindrà suport, si es vol dir així, moral, però no un afegit del SEP a la querella que seguirà el seu curs per les instàncies judicials.

Etiquetes

Marta Pujol i Lluís Anguita, de la junta del Sipaag abans de l'inici d'una assemblea.

Relacionat

L'assemblea del Sipaag decideix portar a la Batllia l'afer dels càrrecs de confiança
La junta del SEP.

Relacionat

La nova junta del SEP frena el ‘sí’ dels afiliats a judicialitzar l’afer dels càrrecs de relació especial

Comentaris (8)

Trending