La nova junta del SEP frena el ‘sí’ dels afiliats a judicialitzar l’afer dels càrrecs de relació especial

La direcció vol temps per analitzar la qüestió tot i que la majoria d’assistents a l’assemblea es va mostrar favorable a recórrer a la Justícia

La junta del SEP.
La junta del SEP. SEP

El Sindicat de l’Ensenyament Públic (SEP) manté en l’aire la decisió de si portarà o no a la Batllia l’afer dels càrrecs de relació especial. En l’assemblea celebrada aquest vespre, els afiliats s’han mostrat majoritàriament favorables a dur la situació davant la Justícia, però la nova junta ha demanat temps per poder analitzar la qüestió, valorar-ho internament i conjuntament amb altres sindicats i prendre una decisió que, novament, s’haurà de validar en una altra assemblea.

Així ho ha explicat la nova secretària general de l’entitat, Anna Mundó, per primer cop –ha volgut destacar- una docent de caràcter eventual. Durant l’acte, els afiliats assistents han donat la seva opinió sobre si aquesta situació, i especialment els abusos que el Govern hauria comès els darrers anys amb les atribucions atorgades a alguns dels càrrecs de relació especial, han de ser objecte d’una acció davant la justícia. I, ha admès Mundó, la postura majoritària és afirmativa, com es desprèn de la votació realitzada.

Per ara, però, la nova direcció del SEP vol una mica de temps. “Ho hem d’analitzar, parlar entre nosaltres, veure les conseqüències que pot comportar i, també, valorar-ho  amb la resta de sindicats”, ha explicat. Això sí, un cop es prengui la decisió, es convocarà una altra assemblea, en aquest cas extraordinària, perquè els integrants del sindicat la validin. Qui té clar que el camí a seguir hauria de ser el judicial és David García, secretari general sortint. “Personalment, jo ho tiraria endavant. Són càrrecs que s’han utilitzat de forma incorrecta”, ha manifestat.

L’altre punt clau de l’assemblea era el nomenament de la nova junta. La candidatura encapçalada per Mundó ha rebut el suport dels afiliats i, per tant, assegura la continuïtat del sindicat. Completen la direcció Rubén Monter com a secretari d’organització, Daniel Pérez, Eva Vilana, Susagna Casimiro, Elòdia Giralt i Sandra Ribolleda. Mundó ha remarcat la voluntat de “continuar treballant en temes que han estat importants els darrers anys”, com ara la situació dels eventuals o el desenvolupament de la nova llei del cos.

Comentaris (1)

Trending