L'assemblea del Sipaag decideix portar a la Batllia l'afer dels càrrecs de confiança

El sindicat modifica els estatuts per permetre l'afiliació dels interins

Marta Pujol i Lluís Anguita, de la junta del Sipaag abans de l'inici d'una assemblea.
Marta Pujol i Lluís Anguita, de la junta del Sipaag abans de l'inici d'una assemblea. ARXIU
L'assemblea del Sipaag ha decidit per majoria portar a la Batllia el tema dels càrrecs de confiança i dels relació especial. Aixi, concursos promoguts per l'administració central durant la darrera legislatura poden quedar anul·lats en el cas que la Justícia determini que els càrrecs de confiança o de relació especial no tenien la facultat de prendre determinades decisions. Una decisió desfavorable al Govern provocaria un autèntic terratrèmol perquè hi ha uns noranta treballadors públics que es podrien veure afectats. 

El president del Sipaag, Lluís Anguita ha explicat que "un relació especial, un assessor està per assessorar. Mai pot tenir comandament, pot ser el responsable d'un ministeri o d'un departament. Tots aquests càrrecs eren els màxims responsables de ministeris o de departaments, tenien delegació de signatura, signaven pressupostos, signaven documents o adjudicacions No sabem ben bé el que signaven. La gran majoria tenien delegació de signatura. No havia sortit al BOPA i signaven igualment. És tot això el que portarem a la Batllia". Actualment i segons les informacions del sindicat, no hi ha cap assessor o coordinador en aquesta situació.

El passat mes de febrer, el Sindicat del personal adscrit a l’administració general (Sipaag) va elevar una petició a Govern advertint de les irregularitats que estaven duent a terme un seguit de càrrecs de confiança i contractats en relació especial. Van annexar un llistat de persones amb noms i cognoms i les funcions que feien.i que en cap cas estan descrites com a possibles per a l’exercici de persones alienes a la Funció Pública, al funcionariat. Facultats atribuïdes, entenia el Sipaag -entén també el Sindicat de l’Ensenyament Públic (SEP) i el Col·lectiu de Funcionaris de Policia (CFPA), tots tres promotors de la iniciativa-, de manera il·legal per molta delegació que fes un càrrec superior. El Sipaag anirà a la Batllia encara que aquests dos sindicats no hi vagin. El seu president ha manifestat que “som un sindicat, estem per ajudar els treballadors i no per atacar, però hi ha situacions que no es pot permetre que tornin a passar”.

El sindicat també ha aprovat en l'assemblea d'aquest dijous una modificació dels estatuts que permetrà l'afiliació dels interins. La proposta de nous estatuts ha rebut el suport unànime dels afiliats assistents a l’assemblea. Sobre el tema de la retallada de l'IPC als interins dels anys 2011 i 2012, Anguita ha dit que s'està treballant per "solucionar-lo a qui l'afecti i si s'arregla serà per a tothom, sigui del ministeri o departament que sigui".

Durant l'assemblea, la junta ha informat sobre les reunions que s’estan mantenint amb la ministra de la Funció Pública i la secretària d’Estat en relació al treball de modificació de la Llei de la funció pública. Considera que la modificació no es quedarà només en els articles assenyalats pel Tribunal Constitucional, sinó que serà més àmplia. Ha explicat que, tot i que “és una llei que no volem i volem una llei consensuada, si pot ser amb tots els partits polítics, els sindicats, una llei feta per tothom, ara cal treballar-hi". Ha volgut destacar les bones relacions amb l'actual ministra de la Funció Pública, Judith Pallarés durant les quatre reunions que han mantingut.  Amb l'anterior ministra Eva Descarrega, les relacions, segons ha dit Anguita no van ser tan bones. "Les reunions eren un desastre i als dos minuts ja t'estaves discutint i parlant de males maneres".                                              

 

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending