Els ‘makers’ d’Andorra es preparen davant la possibilitat de fabricar respiradors

Mentre esperen que s’alliberen les patents necessàries i mantenen contactes amb el Parc Taulí, continuen fent viseres protectores i altres productes com ara tiradors de portes

-
-
La Comunitat Maker d’Andorra es prepara davant la possibilitat de fabricar respiradors a partir de la tecnologia 3D. Mentre esperen que s’alliberin completament totes les patents que són necessàries per fabricar aquestes màquines de ventilació mecànica, continuen fent viseres protectores -ja en van lliurar una trentena a la Creu Roja- i tiradors de portes per resoldre necessitats més ‘senzilles’, per dir-ho d’alguna manera.

Els ‘makers’ mantenen contactes amb persones del Parc Taulí de Sabadell -que estan immerses en un projecte més ampli a Catalunya que s’està acabant de dissenyar- i alguns dels membres de la comunitat ja disposen de plaques Arduino i motors Nema. Però encara falten altres elements per poder fabricar uns equips que a Andorra, com a tots els països, són un bé molt escàs. De moment, estan esperant de disposar de les patents necessàries alliberades, ja que les multinacionals han amenaçat en obrir una guerra legal segons com vagi la situació. I no està clar que s’alliberin.

Després haurien de ser les autoritats sanitàries les que donessin el vist-i-plau als prototipus que es poguessin arribar a realitzar. Els sis o set models que hi hauria disponibles ara no garanteixen la funcionalitat al cent per cent. En principi, són equips d’extrema urgència i podrien donar servei unes hores, a tot estirar uns dies. Però no per aguantar tot el procés de la malaltia d’una persona. També hi havia sobre la taula la possibilitat ja descartada de realitzar bifurcadors.

Els interessats en tenir informació o adherir-se a aquest grup sorgit de les xarxes ho poden fer a través de https://t.me/CV19_FAB_ANDORRA_COM ; https://t.me/COV19_Fab_AND o al correu electrònic andorramakers@gmail.com

Comentaris (4)

Trending