Els Liberals proposen crear una comissió d'Habitatge al comú d'Escaldes-Engordany

El conseller Higini Martínez-Illescas farà la proposta a la sessió d'aquest divendres

El conseller liberal del comú d'Escaldes-Engordany, Higini Martínez-Illescas.
El conseller liberal del comú d'Escaldes-Engordany, Higini Martínez-Illescas.

El conseller comunal de Liberals d’Andorra a Escaldes-Engordany, Higini Martínez-Illescas demanarà aquest divendres durant a la sessió de Consell de Comú que la corporació consideri la creació d’una comissió d’Habitatge. Martínez-Illescas ha registrat aquesta petició que s’haurà de debatre en el torn de precs i preguntes.

En l’escrit, el conseller liberal d'Escaldes-Engordany exposa que cal donar resposta a “la falta d’oferta de pisos de lloguer en el mercat a un preu socialment acceptable”, indicant que “el comú té en propietat terrenys amb possibilitat de construcció d’habitatges” i que segons  una “consulta realitzada a una entitat bancària” hi hauria la possibilitat que el préstec bancari per edificar-los tingués com a única garantia al terreny, el que implicaria “no afectar a l’endeutament del comú”. A més, conclou que un cop pagats els préstecs els immobles quedarien com una font d’ingressos per a la parròquia.

És per tots els motius anteriorment exposats que Higini Martínez-Illescas reclama “la creació immediata d’una comissió d’Habitatge” que englobi als membres d’altres comissions com Urbanisme, Finances i Socials. D’aquesta manera, subratlla que es podrien dur a terme els estudis necessaris per a la construcció d’habitatges socials comunals de lloguer.

Comentaris (2)

Trending