Els liberals escaldencs proposen una residència geriàtrica al Falgueró

Unió X Escaldes creu que l’equipament permetria oferir un servei a la gent gran, donaria accés al Col·legi Sant Ermengol via ascensors i mantindria les places d’aparcament a la zona

Jordi Moreno i Higini Martínez a la zona del Falgueró.
Jordi Moreno i Higini Martínez a la zona del Falgueró.

Unió X Escaldes, que és tant com la suma dels liberals més SDP a la parròquia, voldria impulsar conjuntament amb el Govern, en cas de victòria electoral, una residència per a la gent gran a la zona del Falgueró. El comú disposa actualment d’uns terrenys a tocar de l’accés d’Urgències de l’hospital. 

La formació progressista-liberal pretén amb la construcció de l’esmentat equipament fer front a l’encariment de les residències geriàtriques que a la parròquia són totes de caràcter privat amb preus inaccessibles per a moltes famílies. El terreny de titularitat comunal és producte de la cessió del 15% en la urbanització de la zona.

El candidat a cònsol major, Higini Martínez-Illescas, ha explicat que si es donés la possibilitat, juntament amb el Govern, de tirar endavant la infraestructura, “l’edifici donarà tres solucions socials: residència per a la gent gran, accés mitjançant ascensors al Col·legi Sant Ermengol i mantindrà les places d’aparcament a la zona”

L’actual conseller de la minoria també ha afegit que “creiem que al costat de l’hospital hi ha d’haver una residència per a gent gran a preus socials perquè no tothom podrà pagar les residències privades” amb un cost que oscil·la entre els 2.500 i 3.000 euros mensuals. 

Pel que fa a l’accés al Col·legi Sant Ermengol, es faria a través d’ascensors situats a l’edifici i evitaria l’ús del transport rodat fins a les instal·lacions educatives. Amb aquesta acció s’evitaria l’elevat risc d’accidents en cas de nevades pel gran desnivell dels carrers d’accés a l’escola i s’incentivaria que els estudiants poguessin arribar-hi caminant. 

 

Comentaris (1)

Trending