Els liberals d'Encamp piquen la cresta al 'topocònsol'

Comentaris

Els liberals d\'Encamp piquen la cresta al \'topocònsol\'
Els liberals d\'Encamp piquen la cresta al \'topocònsol\'

Els liberals encampadans han alçat una mica, sols una mica, la veu aquest dimecres per fer una tibada d’orelles al cònsol major d’Encamp, el topògraf Jordi Torres Arauz. El comitè parroquial de Liberals d’Encamp considera que pel càrrec que ostenta i el salari que percep, Torres s’hauria de dedicar en exclusiva al comú com a mínim en les hores que aquest està obert al públic.

 Aquest matí el cònsol estava duent a terme mesuraments en el marc de la seva tasca professional de topografia a la confluència de l’avinguda Meritxell i el carrer Prat de la Creu. Els liberals han exigit a Torres que “demani disculpes als seus ciutadans per una acció que, tot i legal, és poc ètica i menysté el càrrec institucional que ocupa” perquè no es mereixen “l’actitud mostrada” pel màxim responsable institucional de la corporació.

En un comunicat, el comitè liberal encampadà troba del tot reprovable que el cònsol major d’Encamp es dediqui a “activitats particulars en horari laboral i amb tota seguretat remunerades” i lamenta que “no dediqui tots els seus esforços a tirar endavant la parròquia d’Encamp”, que tal com demostren els indicadors econòmics “passa per moments difícils, fet que sembla no preocupar el cònsol major, que tot i cobrar per estar a ple temps, prefereix dedicar-se a assumptes personals i privats”. 

Consideren els liberals que el càrrec de cònsol major s’entén a ple temps i per aquest motiu ja rep una remuneració superior a la resta de consellers comunals perquè el màxim responsable de la corporació dediqui tot el seu temps a la parròquia d’Encamp. “Sobta aquesta actitud gens ètica i mancada de respecte per part del cònsol major només uns dies després que el síndic general fes menció a l’ètica dels polítics”. Des del comitè parroquial d’Encamp es considera que “l’actuació d’avui del Cònsol contravé tota ètica i menysté els conciutadans de la nostra parròquia.” 

Aquesta situació corroboraria el que darrerament s’ha copsat al comú d’Encamp on els temes importants per a la parròquia han estat desatesos pel seu màxim responsable. A títol d’exemple, esmenten els liberals en el seu comunicat, “fa poques setmanes els consellers comunals de Ld’A I van portar al ple del comú la problemàtica de la gratuïtat del túnel d’Envalira en les condicions actuals. El cònsol, en lloc de liderar el debat, va convidar als consellers liberals a traslladar-lo al Consell General”. Gràcies a aquesta acció, considera la formació liberal, “es va arrencar el compromís del ministre d’Ordenament del Territori de revisar les condicions actuals. Així mateix, en un tema vital com el de dotar d’un ús definitiu a l’edifici de Radio Andorra, va ser una moció de Ld’A al Consell General la que finalment ha desencallat la qüestió”.

Comentaris

Trending