Els liberals acusen el PS de no voler millorar la segona llei òmnibus

Ferran Costa diu que no van acceptar les 25 transaccions a les seves esmenes

Ferran Costa, durant una intervenció aquest dissabte a la sessió de Consell General.
Ferran Costa, durant una intervenció aquest dissabte a la sessió de Consell General.
El conseller liberal, Ferran Costa ha acusat el PS de no voler millorar la segona llei òmnibus perquè no van acceptar les 25 transaccions que es van fer a les seves esmenes durant el debat en comissió. "Senyor Font, no vulgui fer entendre a la ciutadania que vostès volen millorar aquesta llei. Les transaccions milloraven  el text original", ha dit CostaEl conseller socialdemòcrata, Jordi Font ha dit que el seu objectiu "no era espatllar la seva llei, volíem complementar-la".

Font ha demana un tracte especial per aquells petits empresaris que potser no sabran ni com començar a demanar un crèdit tou i el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo ha dit que ho faran des del Punt Empresa i per a tots els autònoms.

En relació als lloguers, el conseller socialdemòcrata, ha proposat la reducció del 40% de les rendes dels habitatges de lloguer. "Els petits arrendadors que vegin els seus ingressos reduïts substancialment per les mesures i que no gaudeixin d'una altra font d'ingressos tindrien dret a percebre mensualment una prestació".

Quim Miró, del PS, ha afegit que la reserva d'esmena "planteja que els arrendataris de locals puguin proposar una reducció de la renda dels lloguers indexada segons volum de negoci i que els llogaters que hauran de tancar no hagin d'indemnitzar el propietari en la totalitat". El cap de Govern, Xavier Espot ha considerat la proposta del PS d'"injusta,i que no hi ha cap equivalent als països de l'entorn". Ha argumentat que el programa d'ajudes pels petits arrendadors és molt més aconsellable. 

Miró ha puntualitzat que la reserva d'esmena fa referència a petits arrendataris amb lloguers molt elevats. Espot ha compartit que es pugui renegociar, però defensa que la llei reculli l'obligatori i no declaracions d'intencions. Finalment i, aquest punt, la consellera demòcrata, Mònica Bonell ha remarcat que "no som partidaris d'un intervencionisme tan gran i defensa que la llei ja preveu mesures pel període de reactivació econòmica".

En una altra intervenció, Font ha opinat que la llei hauria d'obligar al Govern a utilitzar els fons de reserva d'Andorra Telecom i FEDA mentre que el ministre de Finances, Eric Jover ha manifestat que "no es poden buidar del tot els fons de reserva d'Andorra Telecom i FEDA. Cal mantenir la seva capacitat d'inversió i preservar-los per a futures crisis, mantenint prudència". 

 

 

 

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending