Els Jocs dels Petits Estats ja tenen mascota

Pere Moles és el creador del personatge, a qui ara es posarà nom mitjançant un procés participatiu dels alumnes d’entre 8 i 12 anys de les escoles del país

Mariscal i Moles observen el projecte guanyador.
Mariscal i Moles observen el projecte guanyador.

Pere Moles ha estat el guanyador del concurs  per escollir la mascota dels Jocs dels Petits Estats d’Europa que tindran lloc a Andorra entre el 29 de maig i el 5 de juny de l’any vinent. El seu disseny d’un personatge “arrelat al territori” però a la vegada “modern” ha convençut el jurat en el qual, entre altres membres, hi havia Javier Mariscal, creador de Cobi, el gos que va ser la imatge de les Olimpiades del 1992 a Barcelona.

Moles, de Moles Disseny, ha mostrat la seva satisfacció amb la decisió del jurat: “l’elecció d’aquest personatge és una decisió valenta que demostra la voluntat del patronat d’organitzar uns jocs moderns, arrelats a la terra i en concordança amb els temps actuals”. El personatge guanyador és “una mascota arrelada al territori i dissenyada en base al sistema de construcció tradicional del país com és la pedra seca i que evoca valors com la duresa, la perseverança i la força dels esportistes en combinació amb la seva agilitat, rapidesa i destresa”. El guanyador també rebrà 2.000 euros en concepte de premi, i 5.000 euros addicionals per desenvolupar la mascota oficial dels Jocs.

En segona posició ha quedat una proposta de Taller Creatiu, mentre que en tercer lloc s’ha escollit una proposta de 9Marketing. Cadascuna d’aquestes propostes rebran 1.000 euros i 750 euros respectivament.

Moles s'endú 2.000 euros de premi i 5.000 addicionals pel desenvolupament del personatge

El jurat encarregat d’escollir el disseny guanyador entre les 11 propostes, totes andorranes, estava compost, Mariscal a banda, per Xavier Espot, Cap de Govern; Jaume Martí, president del Comitè Olímpic Andorrà; Justo Ruiz, secretari d’Estat d’Esports, Conxita Marsol, cònsol major d’Andorra la Vella; Silvia Ferrer, secretaria de sindicatura; Josep Maria Cabanes, sots director general de banca país d’Andbank.

El jurat ha volgut destacar l’atreviment de la proposta de Moles així com la força que transmet. Segons Mariscal, el disseny escollit “és trencador” i “té una enorme força que casa perfectament amb la identitat andorrana”. A més, el reconegut dissenyador ha afegit que “es tracta d’una mascota que perdurarà amb el temps i que connectarà a la perfecció amb tots els públics, però especialment amb els més petits”. Per la seva banda, Jaume Martí, president del Comitè Olímpic Andorrà també ha mostrat la seva “gran satisfacció per al disseny escollit” i ha “gaudit molt en el procés de la seva elecció”.

La mascota ja hi és; però encara no té nom. Batejar-lo serà un dels propers passos i es farà, ha explicat la ministra d’Esports, Sílvia Riva, demanant el suport dels escolars del Principat. En concret, dels alumnes d’entre 8 i 12 anys de les escoles del país. Cada centre farà una proposta i la decisió final sortirà de totes les presentades.

Comentaris (4)

Trending