Els infants 'ocupen' el Govern i aproven un seguit de propostes

El consell de ministres ha tingut una sessió dedicada als escolars que han fet de membres de l'executiu per un dia

Un moment de la sessió de 'consell de ministrets'
Un moment de la sessió de 'consell de ministrets'
Els infants han estat els protagonistes del consell de ministres d'aquest dimecres ja que s'han posat en el lloc dels membres de l'executiu, cap de Govern inclòs. En el decurs de la sessió han aprovat el Reglament de la Comissió Nacional de la Infància i de l'Adolescència, Pel que fa al ministeri de Finances, es mesurarà la inversió pressupostària en infància. Altres temes que han tingut el vistiplau són la convocatòria d'un nou concurs d'arts plàstiques jove i una nova presència d'estudiants del Massachusetts Institute of Technology (MIT) per impartir classes a Andorra.

La sessió de 'consell de ministrets' ha tingut la seva roda de premsa. La ministra portaveu Mia Downs ha definit l'experiència de "molt enriquidora" i que li ha permès "conèixer l'interior del Govern i participar en la presa de decisions". Ester Llobet que ha assumit el rol de cap de Govern ha dit que "ha estat molt interessant i he pogut enriquir els meus coneixements". Cap dels participants s'imaginava l'experiència de la manera com l'han viscut.

La proposta del 'consell de ministrets' sorgeix amb la celebració del Dia Internacional dels Infants. El ministre portaveu, Eric Jover ha dit que "els infants són el futur d'Andorra i han de ser responsables". Durant la sessió, els escolars han ocupat els llocs preferents a la taula de la sala del consell, a la tercera planta de l'edifici del Govern, i els ministres s'han assegut al darrere.

Els alumnes havien estat escollits per sorteig a les escoles dels tres sistemes educatius. Posteriorment, un altre sorteig ha determinat quina cartera ocuparien.L'experiència ha estat molt profitosa i la idea s que es faci cada any. 

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending