Els independents de la Massana reclamen l’auxili del síndic per evitar que el Govern es continuï fent l’orni sobre la UE

El conseller general Carles Naudi lamenta que l’executiu es negui a facilitar el text dels acords presos en les gairebé 150 reunions que ha dut a terme el grup de treball interministerial

-
-
El conseller general independent de la Massana Carles Naudi, que juntament amb els membres d’Unió Laurediana (UL) presents a la cambra parlamentària constitueixen el gros del grup mixt s’enfila per les parets amb l’opacitat mostrada pel Govern en relació amb la negociació que es manté amb la Unió Europea. Naudi fa temps que reclama poder accedir a les actes del grup de treball interministerial que va fixant la posició del Principat en relació amb l’acord d’associació i que analitza les peticions o exigències fetes per Brussel·les i l’executiu passa d’ell. D’aquí que el parlamentari massanenc hagi demanat la intermediació del síndic general.

“Lamentablement el Govern en la seva resposta es limita a enumerar les reunions, i un cop més vol evitar que em transcendeixi els continguts de les reunions, així com els debats i els acords presos”, destaca Naudi en un comunicat en què explica que ha entrat aquest matí mateix una demanda d’empara al síndic general, Vicenç Mateu, perquè intercedeixi prop del Govern i se li faciliti la informació requerida. Naudi recorda que la seva queixa és constant. I que en virtut dels conductes reglamentaris “vaig demanar totes les actes de totes les reunions que ha mantingut el grup de treball interministerial de l’acord d’associació amb la Unió Europea, on s’especifiquin entre d’altres, dia i lloc de la reunió, número d’assistents, punts de l’ordre del dia, debats i discussions dels temes tractats, acords presos”.

El parlamentari lamenta que només se’ls hagi facilitat una relació de dates de reunions i poca cosa més. “Un cop més govern gira la esquena als consellers i ens oculta la informació relativa a l’acord d’associació. Recordem que en diverses ocasions s’ha negat facilitar-nos còpia del marc institucional que és el document que regirà, si és cas, les nostres relacions amb la UE” i que “al meu entendre fa una cessió de sobirania, desproporcionada i sense precedents, en favor de les institucions europees”, on el conseller recorda que Andorra no hi té cap mena de representant en cap dels seus organismes de direcció.

Naudi recorda en el seu comunicat que no només hauríem de transposar milers de directives, “sinó que cada any, diversos centenars de directives d’obligat compliment entrarien en vigor a Andorra sense que hi tinguem cap capacitat d’incidir en les institucions on s’elaboren”. Alhora, el parlamentari es queixa també que l’executiu “també ha negat la nostra proposta de ser observadors actius en el marc de les negociacions de l’acord d’associació, impedint que ens arribi de primera mà informació rellevant en la matèria que ens ocupa”. 

Finalment, el conseller general massanenc assegura que “aquesta manera de treballar Govern està duent a terme de forma forçada i improvisada per a aquesta hipotètica incorporació al mercat interior, sense cap mena d’estudi d’impacte de cap dels aspectes rellevants que com es veu van sortint a la llum, i amagant la informació a la ciutadania, només pot respondre a poder arribar a les eleccions generals amb un discurs europeu suavitzat”. I això respondria al fet que “Govern és conscient que el nostre discurs d’acostament a Europa és el que recull el sentit comú".

Etiquetes

Comentaris

Trending