Els impulsors de la recollida de firmes per salvar el Prat Gran refusen la solució proposada pel comú

Ariadna Blanch lamenta que “ens quedarem uns anys sense cap parc” i avança que s’intentarà promoure una plataforma amb veïns i entitats per defensar la continuïtat de l’espai

Torres Arauz va rebre els nens impulsors de la recollida de signatures.
Torres Arauz va rebre els nens impulsors de la recollida de signatures.

Els adolescents impulsors d’una recollida de signatures per salvar el Prat Gran volen organitzar-se amb altres persones del poble i entitats per crear una plataforma per defensar la necessitat de preservar l’espai lúdic d’Encamp. Així ho ha explicat la líder del grup, Ariadna Blanch després d’haver mantingut una reunió amb el Raonador del Ciutadà, Marc Vila, i amb el cònsol major de la parròquia –dimecres-, Jordi Torres Arauz. Els joves han deixat clar que la solució buscada des del comú per substituir el parc no els convenç i entenen que cal continuar mobilitzant-se. De fet, també preveuen parlar amb les diferents candidatures que es presenten a les eleccions del 15 de desembre.

La trobada amb el mandatari comunal no va satisfer, ni de lluny, el grup que fa dies que intenta buscar suports que permetin el manteniment de l’espai on han jugat des de petits. Torres Arauz els va traslladar la solució que ha tancat l’actual equip de la corporació, que passa per traslladar el parc cap el sud, aprofitant la cessió d’una parcel·la de casa Joanantoni i el terreny de l’actual Prat Gran que ja és de domini de l’administració. La proposta, però, no els fa el pes.

En primer lloc, apunta la promotora de la recollida de signatures, perquè això suposa que els propers anys, un cop es tanqui el Prat Gran i fins que estigui enllestit el nou espai lúdic, “ens quedaran sense parc”. A banda, entenen que la nova zona verda “quedarà molt tancada” entre els edificis ja existents i els que ens puguin construir a la parcel·la actual.

Per això, el següent pas ha estat la reunió amb Vila. El Raonador del Ciutadà, ha explicat Blanch, els ha donat idees sobre quines iniciatives poden fer a continuació. Entre elles, buscar més suports i aplegar-los en una plataforma que tingui com a objectiu salvar el parc. “Creiem que hem de parlar amb més veïns i també amb entitats de natura, perquè la destrucció del parc afectarà molta flora”, ha apuntat la impulsora de la campanya.

Els adolescents també són conscients que en poques setmanes hi ha una campanya electoral. Per això, avança la intenció de demanar reunions amb les diferents candidatures per demanar quins són les seves propostes per al futur del Prat Gran.

Comentaris (1)

Trending