Els importadors de mercaderies flexibilitzen els cobraments a les empreses que han tancat

L’associació que representa el sector pacten un posicionament conjunt per oferir facilitats de pagament de les factures als negocis afectats per la crisi del coronavirus i aporta 6.500 euros al fons de solidaritat

-
-

L’Associació Nacional d’Importadors i Exportadors de Mercaderies Industrials (ANIM) ha fet una aportació de 6.500 euros al fons de solidaritat impulsat des del Govern per recaptar diners per fer front a la pandèmia provocada pel coronavirus. A més, les empreses del sector han acordat que totes han acordat que flexibilitzaran el cobrament de les factures que els negocis als quals serveixen material tinguin pendents del març i que haurien de passar-se, justament, després d’un període d’inactivitat a conseqüència de l’ordre de tancament feta pel Govern per intentar frenar l’expansió de la malaltia al Principat.

Així s’ha decidit durant la reunió de la junta directiva de l’entitat que aplega fins a tretze empreses del sector de la importació, la venda al major i al detall i l’assessorament de materials industrials, com ara Cairo, Ferba, Jocor o Mesa entre altres. Totes elles han pactat un posicionament conjunt pel que fa als pagaments relatius a la facturació de la primera meitat del mes de març. D’aquests, els venciments arribaran en el moment d’obertura dels establiments i negocis després de setmanes d’inactivitat. Per això, s’ha convingut flexibilitzar els pagaments de la facturació corresponent a aquest període, pensant especialment en aquells clients que puguin tenir alguna dificultat per complir amb els terminis establerts.

Des de l’associació es considera necessària la mesura, que es defineix com “un gest de solidaritat intersectorial”. Sobre aquest punt, la presidenta de l’ANIM, Sílvia Otero, ha explicat que “tot el món de la construcció i de la rehabilitació està interconnectat, nosaltres som una part d’aquesta cadena i flexibilitzant els pagaments relatius al març volem contribuir a no sobrecarregar els nostres clients en uns moments complicats”.

A banda d’aquesta mesura, l’entitat també ha decidit fer una aportació de 6.500 euros al fons solidari impulsar pel Govern per recollir diners per fer front a la crisi sanitària. “Són la mostra del nostre compromís amb la lluita col·lectiva contra la Covid-19”, ha explicat Otero. Des de l’entitat s’assegura que el grau de conscienciació davant d’aquesta situació és elevat. “Setmanes abans que es decretés el tancament de bona part de les nostres activitats, les nostres empreses ja havien començat a adoptar mesures per contenir el contagi entre el nostre personal i els nostres clients”, ha recordat.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending