Els hotelers esperen que les reserves d’última hora facin pujar l’ocupació fins al 85%

Les previsions actuals entre Nadal i Cap d’Any són lleugerament inferiors a les de la mateixa època de l’any passat

Un aparcament a Andorra la Vella, ple.
Un aparcament a Andorra la Vella, ple.
Els hotelers del Principat esperen que si les previsions meteorològiques es compleixen i el bon temps pronosticat es manté, alhora que les estacions puguin mantenir unes bones condicions per a la pràctica de l’esquí, les reserves d’última hora facin pujar l’ocupació esperada fins a xifres similars a les de l’any passat. Ara mateix, les previsions estan lleugerament per sota del Nadal del 2018. D’avui i fins a Cap d’Any l’ocupació esperada és del 80%.

Certament, recorden els operadors consultats, l’hàbit del consumidor, del turista, està canviant i cada vegada més s’espera a l’últim moment per decidir on acudir. Així és molt probable que sobretot a partir de Sant Esteve s’incrementi el nombre de visitants que rebrà el país respecte del que ara es preveu i, per tant, no és exagerat esperar que finalment els índexs d’ocupació s’acabin situant al tomb del 85% o una mica més, que permetria com a mínim igualar allò registrat l’any passat (87%).

Sia com vulgui, la presència de turistes és molt notable des del cap de setmana. Tot sovint, durant el dia, diversos espais públics d’estacionament, especialment al centre del país, però també en les zones més properes als centres d’esquí, han de posar el rètol de ple o de complet. I s’espera que així continuï sent fins al dia 1 de gener, almenys. També Mobilitat preveu retencions durant totes les jornades nadalenques. D’entrada durant el matí i el migdia i de sortida moltes tardes.

Etiquetes

Comentaris

Trending