Els estudiants del Lycée ‘dominen’ el Dictat nacional amb el permís del Janer

Moltes de les places d’honor del concurs les ocupen alumnes del centre educatiu francès

-
-
Moltes de les places d’honor del concurs de secundària del Dictat nacional les han ocupat estudiants del Lycée, malgrat que ha estat un alumne del col·legi Janer qui ha guanyat entre els escolars de quart d’ESO. Els premis s’han lliurat aquest dissabte al Centre Cultural i de Congressos Lauredià. Entre els llocs d’honor no hi ha cap alumne de l’Escola andorrana.

Entre els estudiants de quart d’ESO, la primera classificada ha estat l’alumna del Janer Elena Martín, seguida de l’estudiant del Lycée Izan Mato i el de la Sagrada Família Gabriel Muñoz. Respecte dels alumnes de tercer, el primer classificat, que com en el cas de quart rebia un xec de 600 euros, ha estat l’alumne del Lycée Marc Salinas. Segona i tercera, del mateix centre, han estat Raquel Moreira i Clara Cardús.

L’actriu andorrana Núria Montes ha estat per segon any consecutiu qui ha dictat els textos als participants. La final s’ha disputat a les 10 del matí per a la categoria A, amb els estudiants de tercer de segona ensenyança de l'Escola Andorrana, tercer d'ESO del sistema espanyol i troisième del francès, i a les 11 h ha tingut lloc la final de la categoria B, amb estudiants de quart de segona ensenyança, quart d'ESO i seconde.

Els textos de la final s’han extret de la novel·la 'Ossos i cendres', de Robert Pastor. Tots els finalistes han rebut el llibre com a obsequi després de fer el dictat i l’autor ha estat present al Centre Cultural i de Congressos per signar els llibres.

 

Etiquetes

Comentaris (11)

Trending