Els dubtes que genera la Fundació de la Cimera Iberoamericana arriben al Consell General

El PS demana al Govern que expliqui quina missió té encomanat el nou ens, quants professionals en formen part i com s’ha fet la selecció del personal

Trobada de coordinadors i responsables d'afers iberoamericans aquest diumenge a Soldeu, en el marc de la reunió de ministres.
Trobada de coordinadors i responsables d'afers iberoamericans aquest diumenge a Soldeu, en el marc de la reunió de ministres.
Els dubtes i interrogants que genera la Fundació de la Cimera Iberoamericana han arribat ja al Consell General. Mentre a Soldeu hi comencen arribar els ministres d’Afers Exteriors iberoamericans i els coordinadors i responsables de la matèria ja estan fent reunions de preparació en vista a la gran trobada internacional de l’any que ve, el grup parlamentari socialdemòcrata ha entrat una pregunta per tal que el Govern expliqui quina tasca té encomanat aquest nou ens i, sobretot, quants professionals en formen part i qui els ha seleccionat.

Els fitxatges que està fent aquest organisme dirigit per Joan-Marc Joval s’estan posant molt malament en molts sectors de l’administració, tant a nivell polític com laboral. La fundació, aparentment, està fent incorporacions i contractacions a tort i a dret sense que doni compte públicament de res. Ni edictes, ni concursos, ni res de res. Tot per la via directa. I això està generant entre estupefacció i malestar. Per això, els socialdemòcrates han acabat fent la qüestió. La pregunta formal la formulada la consellera Susanna Vela.

Vela motiva la pregunta recordant que l’executiu va respondre encara no fa un mes a uns interrogants que ja havia formulat llavors sobre l’estructuració del departament de la Cimera Iberoamericana. Llavors, el Govern es va limitar a respondre explicant estrictament allò que depèn directament del ministeri d’Afers Exteriors. Set professionals. Però va obviar, evidentment, tot allò relatiu a la fundació, que suposadament és la porta d’entrada de personal de confiança i professionals d’alta volada.

Si a més a més el Govern ha promogut un projecte de llei de crèdit extraordinari per incrementar el capital fundacional de la fundació, un crèdit de pràcticament 800.000 euros, els temors encara es disparen una mica més. D’aquí que Vela demani quina és la tasca encomanada a l’ens de constant referència, quants professionals en formen part i com i de quina manera s’han proveït els llocs de treball.

 

Documents

Comentaris (2)

Trending