Els cònsols d’Andorra la Vella assumiran directament Urbanisme i Finances

Molts dels departaments ‘tradicionals’, com per exemple Medi Ambient, es fragmenten i es reparteixen les àrees de gestió entre diversos consellers

-
-
Dues de les àrees de més pes de qualsevol comú, com són Urbanisme i Finances, o fins i tot tres si es té en compte Serveis Públics amb la inclusió del departament de Circulació, quedaran sota la tutela directa dels cònsols d’Andorra la Vella, que sense cap mena de dubte assumiran tota la responsabilitat en un comú de la capital on hi haurà molta fragmentació departamental en relació amb el cartipàs hagut els darrers quatre anys, en què cap dels tres departaments esmentats estava directament dirigit, almenys en primer terme, pels cònsols.

La cònsol major, Conxita Marsol, assumeix directament les competències en matèria d’Urbanisme mentre que el cònsol menor, David Astrié, serà el responsable de Finances, Aigües i Serveis Públics que, en principi, integra el departament de Circulació. En aquest cas, i segons que avança ‘Diari d’Andorra’ aquest dijous, s’incorporarà al comú de la capital per assumir la coordinació dels agents de circulació el fins ara director de Banders, Miquel Rossell, una persona de la plena confiança d’Astrié.

De fet, ja durant el mandat acabat fa tot just deu dies Marsol es va plantejar situar algun càrrec de confiança per damunt del cap de servei, Toni Pujol. Ara es procediria a dur a terme aquesta reestructuració, amb Rossell aparentment assumint la coordinació del departament. La llei dels agents de circulació no contempla la figura del director i, per tant, el fins ara director de Banders, tot i ser funcionari, haurà d’exercir formalment un rol d’assessorament, segons que han explicat diverses fonts.

Si no hi ha canvis de darrera hora, aquest divendres s’aprovarà la distribució de comissions i per tant de delegació de conselleries que, a banda de les que assumiran directament els cònsols, si no hi ha canvis de darrera hora, situaran Miquel Canturri com a responsable de Cultura i Turisme, que es deslliga de Comerç. Comerç, juntament amb Desenvolupament estratègic quedaran sota la tutela de Meritxell López. Els altres dos consellers elegits sota les sigles de DA, Alain Cabanes i Gerard Menardia, dirigiran, respectivament, Joventut i Esports, d’una banda; i Muntanya, Camins i Miradors, de l’altra.

Els dos consellers que arriben a la majoria comunal des de Liberals, Gerard Estrella i Letícia Teixeira, tindran la responsabilitat de dirigir, en el primer cas, els departaments d’Higiene, Parcs i Jardins; i, en l’altre, Recursos Humans, Administració i Informàtica. Finalment, la consellera que representava els progressistes de Socialdemocràcia i Progrés, Meritxell Pujol, es farà càrrec de l’àrea Social.

Comentaris (4)

Trending