Els argentins hauran de pagar 550 euros per poder retornar al seu país

És el cost dels vols impulsats des de Madrid, que per ara prioritzen aquelles persones que tenien un bitllet per viatjar fins al 31 de març

Un avió d'Aerolíneas Argenitnas.
Un avió d'Aerolíneas Argenitnas.

Els argentins que vulguin ser repatriats en els vols especials que impulsarà Aerolíneas Argentinas hauran de pagar 550 euros, impostos a banda. Aquest és el preu dels viatges que la companyia -l’única autoritzada per poder fer operacions des de les zones més afectades per la crisi del coronavirus-. El primer d’ells sortirà aquest dijous des de l’aeroport de Barajas, a Madrid, i hi haurà un segon el dia 21. Per ara, però, es prioritzarà aquelles persones que tinguessin un bitllet ja comprat per sortir fins al 31 de març, cosa que fa pensar que pocs dels temporers que es troben ara mateix a Andorra, ja sense feina per la finalització abrupta de la campanya d’hivern, se’n puguin aprofitar.

El govern de Casa Rosada va decretar una prohibició de, per ara, 30 dies, a qualsevol vol provinent de les zones on el coronavirus està més estès. Es va decretar, però, una excepció: els viatges que serveixin per repatriar aquells argentins que es trobin a aquests països i que vulguin tornar, entre ells els nombrosos temporers que ara es troben a Andorra, ja sense feina en la majoria de casos donada la brusca finalització de la campanya d’hivern a conseqüència de la crisi del Covid-19. Només una companyia, Aerolíneas Argentinas, estaria autoritzada a aterrar als aeroports del país i havia de preparar un operatiu per aquest retorn, que per ara han reclamat des de totes les parts del món fins a 23.000 persones.

L’operadora comença aquest dimecres aquest dispositiu, amb els primers vols des de Miami i ja ha anunciat dos més des de Barajas, per aquest dijous i dissabte, a les 20:10 h. Per ara, poc més de 500 places. El preu serà de 550 euros, impostos a banda.

Ara bé, per ara, a aquests trajectes tenen prioritat aquells argentins que tenien ja passatges comprats, fos amb Aerolíneas fos amb altres companyies, per fer viatges abans del 31 de març. Per tant, sembla complicat que els temporers que es troben a Andorra es puguin beneficiar. Primer, pel fet que la temporada havia d’acabar ja avançat l’abril i difícilment hi haurà gent que tingui ja bitllets comprats per aquests dies. Després, per la dificultat que tenen per fer el recorregut cap a Madrid, després de l’aplicació a Espanya de l’estat d’alarma.

Comentaris (5)

Trending