Els agents rurals posen setge a les motos de neu andorranes que envaeixen espais catalans protegits

Els forestals han posat en marxa una campanya després d’observar com vehicles de dues rodes circulen a camp a través de forma il·legal i passant per zones declarades d’interès natural

-
-
Els agents rurals de Catalunya -els homòlegs dels banders- a la zona del Pirineu estan posant setge a les motos de neu andorranes. Integrants de l’esmentat cos han posat en marxa una campanya per enxampar els vehicles matriculats al Principat que envaeixen zones i espais protegits. La legislació catalana en la matèria és molt més estricta que l’andorrana. 

Els agents han detectat nombrosos rastres de passos de motos per zones on no haurien de passar, sobretot en zones limítrofes amb la Rabassa laurediana, és a dir, espais que toquen a Naturlandia. No obstant això, els controls s’estan fent en tots els punts fronterers entre Andorra i les comarques de l’Alt Urgell, la Cerdanya i el Pallars Sobirà.

La zona més conflictiva és la que fa frontera amb la Rabassa laurediana, amb Naturlanda; al terme de Valls de Valira es va enxampar una moto que va quedar comissada

La campanya es va intensificar de manera molt important aquest dimarts després de constatar, especialment durant aquests dies de Setmana Santa però també amb anterioritat, un elevat pas de motos de neu. El que intenten combatre els agents rurals catalans és el que denominen la modalitat il·legal de camp a través. Per això ja s’han anat inspeccionant les esmentades zones frontereres. Al municipi de Valls de Valira es va ‘pescar’ una moto en plena activitat. I va ser aturada. Al conductor se li va imposar una sanció de tres-cents euros i, a més, el vehicle va quedar a disposició dels uniformats. Per tant, comissada.

En aquest cas, l’únic que de moment ha tingut conseqüències i que ha servit als agents rurals per alertar de la seva actuació, la moto de neu estava circulant a través de la reserva nacional de caça Cerdanya-Alt Urgell i de l’espai d’interès nacional (EIN) Tossa Plana de Lles-Puigpedrós. Els agents es mantindran plenament actius per evitar que es malmetin els indrets que a Catalunya estan protegits.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending